Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Saatlerce Sabit Durmaya Sörf Etkisiyle Çözüm

Saatlerce Sabit Durmaya Sörf Etkisiyle Çözüm

The Level gün boyu sabit oturup ayakta durmak arasında geçen hayatlarımıza hareket katmayı amaçlayan sörf tahtası benzeri bir platform.

“Hareket etmek sağlığımız için hayatımızın önemli bir bölümünü oluşturmalı; fakat iş hayatı buna pek elvermiyor. Olduğunuz yerde saatlerce oturmakla geçen işinizde hareket etmek için sadece azıcık etrafınızda dolanıyor, hatta genellikle de sadece ayakta durmakla yetiniyorsanız yeteri kadar hareket etmiyorsunuz. 

Ağırlığınızı devamlı kontrol altına alarak bir platform üzerinde denge kurmaya çalışsanız daha fazla hareket edebilirdiniz.”

The Level tüm bu düşünce akışıyla ahşap bir tahta ve altındaki metal parçalardan yapılmış bir denge sağlama aracı. Indiegogo kampanyasının bitişine sayılı günler kala da ihtiyacının yedi katından fazla yatırım topladı.

Fluidstance tarafından geliştirilen bir anlamda sörf tahtasını andıran platform, zamanının çoğunu oturmakla geçiren kişilerin ayaklarıyla dengelerini korumaya çalışırken kalp atışlarında (%15 oranda) artış olabileceğini söylüyor. Original Handmade Level, American-made Level ve Pacific Level olarak üç tipte geliştirilen tahtaların son iki modeli 113 kilo altındaki kişilere hitap ediyor, orijinal el yapımının potansiyel kullanıcıları ise 160 kiloya kadar çıkabiliyor. Söz konusu modeller için söylenen ücretler ise sırasıyla 389 dolar, 289 dolar ve 269 dolar. 

The Next Web editörünün ürünle ilgili deneyimlerini buradan okuyabilirsiniz.