Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklara Kodlama Prensiplerini Öğreten Robot

Çocuklara Kodlama Prensiplerini Öğreten Robot

Oyuncaktan farksız robot Codie, kodlama dünyasının temelini yaratıcılıkla sunuyor.

Bilgisayar teknolojilerine yatkın olmak ve kodlama dili bilmek gelecek nesillerin temel eğitimi arasına gireceği öngörülüyor. Hatta ilkokul öğrencileri için matematik, tarih gibi derslerin arasında kodlama ve yazılım dili eğitimi alacakları da yakın gelecekte karşılaşabileceğimiz durumlar arasında. Bu sisteme geçmeden önce çocukların teknoloji dünyasına adım atmasını sağlayan minik oyuncak robotlar var. Macaristan merkezli bir girişim olan Codie de bunlardan birisi.

Bu minik robot, ahşap kaplama ve sevecen simasıyla diğer oyuncakların arasında yer almaya can atan birisi. Aynı zamanda iOS ve Android uygulamasıyla tamamen kontrol edilebiliyor. Hatta sadece kontrol değil, basit mekaniklerle ve sade kodlama ekranıyla koşul ve şartlara bağlı hareket etmesi de sağlanabiliyor. Dönme, hareket etme, duruma tepki verme gibi mekanik hareketleri uygulama üzerindeki basit araçlarla organize etmek mümkün. Hatta bu farklı mekanikler farklı renklerde tanımlanarak kolayca ayırt edilebilir hale gelmiş.

Indiegogo üzerinden fonlanma sürecinde olan Codie, uzun zamandır bu yolculuğuna devam ediyor ve çocukların karşısına çıkmak için hazırlanıyor. 2013’te ilk prototipi yapılan Codie, bu süreçte kendini çok değiştirdi. Bu sayede tasarımın alabileceği en verimli sonuca ulaşıldı. Ve aynı zamanda bir fikir üzerinde geçirilen 2 sene, fonlanmasını sağlayan kişiler için de etkili bir referans değeri taşıyor.

Codie’nin hayata geçebilmesi için hedeflenen miktarın üçte biri, kampanyanın ilk iki gününde toplandı. Geriye kalan miktarın da 39 gün içerisinde toplanması, çocukların minik bir oyuncak robota kucak açmasını sağlayacak. Ayrıca tüm bu teknolojik donanımının yanı sıra Codie, oldukça eski bir aracı da bünyesinde barındırıyor; çalar saat. Üzerindeki sensörler sayesinde Güneş’in doğduğunu anlıyor ve günaydın nidalarına başlıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=Jj5GKCavdeM
Görsel; Indiegogo, Codie