Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aslan’ı Kurtarmak: Kaybettiği Dişini Aslana Geri Veren Protez Diş Yapıştırıcısı

Aslan’ı Kurtarmak: Kaybettiği Dişini Aslana Geri Veren Protez Diş Yapıştırıcısı

“Saving Aslan” projesi bir beyaz aslana kaybettiği dişini geri verirken, Fixodent’i de kullanıcıların derdini anlayan empatik bir marka olmaya taşıyor.

Güney Afrika’daki Kevin Richardson Vahşi Yaşam Barınağı’nda yaşayan 9 yaşındaki “Aslan” isimli beyaz aslan, zamansız bir şekilde ön dişini kaybetmiş. Barınağın kurucusu Richardson ve diş hekimi Gerhard Steenkamp, dişini kaybeden Aslan’a yardım etmeyi kafasına koymuş ve Saatchi&Saatchi İtalya vasıtasıyla P&G’nin protez diş sabitleyici (yapıştırıcı) ürünü Fixodent, konuya dahil olmuş.

Yönetmenliğini Sven Harding’in yaptığı kısa filmde, vahşi bir hayvanın en büyük ihtiyaçları olan avlanma, yemek yeme, kendini koruma gibi vasıflarını yerine getirirken zorlanan Aslan’ın tek derdinin fiziksel olmadığına ve yaşadığı duygusal çöküntüye de şahit oluyoruz. Duygusal açıdan izleyenleri içine alıp etkileyen filmin devamında, “Aslan”, yeni dişine 6 saatlik zorlu bir operasyonla kavuşuyor.

Aslan’ın dişi yenilenirken Fixodent kullanılmıyor, yani bazıları filmin üründen uzak düştüğünü düşünebilir. Ama markanın izleyicilere diş kaybının yarattığı duygusal ve fiziksel etkileri çok iyi anladığı mesajını bam tellerine de dokunmayı başararak verebildiği gerçeği “Saving Aslan” kampanyasını başarılı kılıyor.

Marka, hızlı tüketim mallarının alışıldık filmlerinden, abartılı vaatlerinden uzak durmuş. Bugüne kadar suyu çıkana kadar kullanılan, klişeleşmiş yırtılırcasına gülümseyen kadın ve adamlar yok, “diğer ürünler vs bizim ürünler” sahneleri yok. Bunlar yerine manzarası güzel ama uzun yol tercih edilmiş: sosyal iletişim, ana iletişim kanalı olarak kullanılmış. Markayla izleyici arasındaki köprü duygularla inşaa edilmiş.

Kampanya, protez yapıştırıcısı gibi az parıltılı, kulağa çok da havalı gelmeyen, hatta bazen utandıran günlük ürünlerin, kendi çekirdek misyonlarının cesurca dışına çıkıp, daha büyük ve şefkatli adımlar attıklarında, masaya bizi iyi hissettirecek, bağ kurabileceğimiz bir neden koyduklarında, imajlarının da buna paralel olarak değiştiğini, yükseldiğini tekrar göstermiş.

P&G, daha önce Always markasıyla da sosyal iletişimde çıtayı oldukça yükseltmişti.

Kampanya Künyesi:

Reklam Veren: Fixodent/P&G
Ajans: Saatchi & Saatchi, Italya
Yönetmen: Sven Harding

Görsel; savingaslan