Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reklamverenler Derneği’nden 30. Yıla Özel Kitap: ‘Yarınları Yakalamak’

Reklamverenler Derneği’nden 30. Yıla Özel Kitap: ‘Yarınları Yakalamak’

Reklamverenler Derneği 30. kuruluş yıldönümünü yeni bir kitap çalışmasıyla kutluyor.

Reklamverenler Derneği (RVD),  30. kuruluş yıldönümünde Türkiye reklam tarihine yeni bir referans kitap çalışması daha ekliyor. Yedi dönem ve toplamda on dört yıldır dernek başkanlığını yürüten Ahmet Pura rehberliğinde hazırlanan çalışmaya çok sayıda isim de röportaj desteğiyle katkı sağladı.

Daha önce 25. yıl kitabını yayınlayan RVD, “Yarınları Yakalamak” yeni çalışmasıyla şimdiye dek gerçekleştirdiklerini somut örneklerle anlatıyor; geleceğin reklam ve iletişim dünyasına dair öngörülere yer veriyor.

Kitapta Türkiye’nin reklam tarihine kısa bir bakışın ardından artan reklam yatırımları ve reklamın Türkiye ekonomisine katkılarının yanında pandemi, e-ticaret ve iklim değişikliği gibi reklamı dönüştüren unsurlara da değiniliyor. Reklamın değişen yapısı ile birlikte “reklam, pazarlamanın işidir” mantığına artık yer olmadığının altı çizilirken, genişleyen reklam ekosistemiyle sorumluluk alanlarının da çoğaldığına dikkat çekiliyor.

RVD’nin sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda, geri dönüştürülmüş kâğıda basılan çalışma Konak Medya tarafından Ayşe Başçı’nın editörlüğünde hazırlandı.

Görseller: Reklamverenler Derneği, Instagram