Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnternet Reklamlarını Engelleyen Reklamcıların Peşine Düşen Ajans

İnternet Reklamlarını Engelleyen Reklamcıların Peşine Düşen Ajans

Reklam ajansı Boondoggle’ın çevrim içi iş ilanını sadece "Adblock" gibi reklam engelleme eklentisi kullananlar görebiliyor.

Belçikalı reklam ajansı Boondoggle’ın, ihtiyacı olan “doğru” çalışanı bulmak için hazırladığı çevrim içi ilanı sadece, çevrim içi reklamlardan nefret eden ve reklam engelleme eklentisi kullanan kişiler görünüyor.

İnsanların çevrim içi reklamlardan pek haz etmediğini ve bunları görmemek için çeşitli eklenti ve programlar kullanarak engellediğini biliyoruz. Reklamları engelleyenler ve engellemeye yarayan programlar görünürde reklamcı ve yayıncıların baş düşmanı olsa da, aslında bu gruba ait reklamcıların da %10’u bu eklentileri kullanıyor.

Boondoogle, çevrim içi vereceği ilanı işte o %10’luk kesimi hedef alarak hazırlamış ve Belçika’nın tüm önde gelen reklam sitelerine, reklam engelleme eklentisini saptayan bir kod yerleştirmiş. Böylece engellenmiş reklamlar yerine, kullanıcıların karşısına şu ilan çıkmış: “Reklam sektöründe olmana rağmen reklamları engelliyor musun? Belki de aradığımız kişi sensin.”

Bu bir bakıma kapısını kilitleyenin evine damdan girmek olsa da; reklam endüstrisini tehdit eden bu teknoloji, ajansın aradığı kişiyi bulmasında yardımcı olmuş: İnsanları reklam yağmuruna tutmak yerine, marka yaratmaya inanan reklamcılara ulaşmalarını sağlamış.

Görsel; Youtube