Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Land Rover’dan Fuar Gerillası

Land Rover’dan Fuar Gerillası

Ocak 2011'de Avusturya'da bir küçük otomobil fuarı düzenlenmiş. VW Group markaları (Porsche, Audi, Volkswagen, Skoda, Bentley, Lamborghini) için yapılan büyük organizasyon, Land Rover marka yöneticilerini de harekete geçirmiş.

Fuarda hararetle otomobilleri inceleyip fotoğraflarını çeken kişilerin bu fotoğrafları bir yerlere gönderebilmek için kablosuz internet bağlantısına ihtiyaçları olacağından (bu çıkarımı ben yaptım), fuar alanında bulunmayan wi-fi hizmetini, fuarın dışındaki araçların içinden Land Rover yayınlamış. Fuar içinde de güçlendirici aygıtlarda desteklemişler (özellikle VW grubunun SUV modelleri, yani Land Rover'ın rakiplerinin etrafında).

Daha da ötesi, fuar alanının etrafında sürekli turlayan test araçlarını da fuarı ziyarete gelenlere denetmek için kullanmışlar. Wi-fi'dan bağlananlara bir web app ile ürünleri ve hizmetleri de tanıttıklarını söylüyorlar ama bu kadarı fazla olumlu düşünce gibi geldi bana. Toplamda 2 günde 750'den fazla test sürüşü gerçekleştirmiş olmaları büyük bir başarı tabii; üstelik yer almadıkları, tanıtımına katkıda bulunmadıkları bir etkinliğe gelen potansiyel müşterilerle yapılmış bu test sürüş.

Ajans: Wunderman Vienna

https://www.youtube.com/watch?v=bvYUCMjAgCE