Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Puma Kendi Akışını Bulmana Yardımcı Oluyor

Puma Kendi Akışını Bulmana Yardımcı Oluyor

Puma, Lafourmi tarafından hazırlanan Find Your Flow kampanyası ile ünlü futbolcuların kendine has stillerini müzik ile harmanlıyor.

Müzik ve spor iki farklı alan olarak karşımıza çıksa da birbirlerini destekleyen yaklaşımlarından ötürü iç içe geçmiştir. Taraftarların coşkulu marşları, futbolcuların maç öncesi adrenalin salgılatan favori şarkıları da futbolun ve müziğin ortak yönlerini gösteriyor. Puma, Find Your Flow (Akışını Bul) kampanyası ile sporu, müziği, dansı ve modayı harmanlayarak ayakkabılarının tanıtımını gerçekleştiriyor. Futbol hayranlarının sevdikleri yıldız oyuncularla bir etkileşim kurmasını sağlayan kampanya, ünlü sporcuların takma isimlerinden kutlama pozlarına kadar farklı referansları barındırıyor.

Ünlü futbolcuların stilleri müzikle birleşiyor

Paris merkezli ajans Lafourmi tarafından hazırlanan The Flow adlı reklam filmi, ünlü futbolcuların kendine has stilleri ve sevinçlerini gösteriyor. Film, Türk esintileri sunan bir döner salonunda yemek yiyen iki arkadaşın aralarında geçen diyalog ile başlıyor. Reklam filminin başındaki diyalog yönetmen ikilisinin proje öncesinde kendi aralarında gerçekleştirdikleri konuşmaya dayanıyor. Cream Productions’tan yönetmen Julien Martorell ve Quentin Garabedian futbol temalı oyunlar oynarken flow (akış) tanımı üzerine konuştuklarını belirtiyor. Martorell, kelimenin akıllarda imgeler çağrıştırdığını ancak tanımlamanın zor olduğunu dolayısıyla kendilerinin de bu fikir üzerinden yola çıktıklarını belirtiyor. Bu tartışmanın yaşandığı mekan olarak da futbolun çok sık muhabbet konusu olduğu bir kebap restoranı tercih ettiklerini söylüyor.

Puma Future veya Puma One ayakkabısı giyen sporcular marş eşliğinde çeşitli hareketler yapıyor. Fransız DJ Snake’in müzikleri eşliğinde Luis Suárez, Marco Reus, Antoine Griezmann ve Mario Balotelli gibi futbolcular kendine has tarzlarını yansıtıyor. Lafourmi’nin direktörü Marvyn Lépine, müzik ve futbolun birbirleriyle güçlü bir bağ kurduğuna dikkat çekerken, oyuncuların hikayelerini ve stillerini anlatmak için bu etkileşim üzerinden her futbolcuya has şarkı seçimleri yaptıklarını ifade ediyor.

Önümüzdeki süreçte The Flow projesine yeni futbolcular eklenecek

Flow (Akış) teknik beceri ve kişiliğin bir karışımını oluşturuyor. Ajans, oyuncuların akışına biçim vererek futbolu ve müzik kültürünü birleştiriyor. Puma, hazırlanan parçaları kampanyanın ortak platformu Spotfy üzerinden paylaşıma sundu ve oyuncuların küratörlüğünde çalma listeleri paylaştı. Reklam filminin orijinal müziği ve albüm kapakları ise DJ V!Ktor tarafından hazırlandı.

14 futbolcunun yer aldığı çalma listesinde şu an sadece tek bir kadın futbolcu bulunuyor. 2018 Ballon d’Or kazananı Norveçli futbolcu Ada Hegerberg. Ancak bunun sebebi yoğun geçen Kadınlar Dünya Kupası’nın yeni bitmiş olması. Şirket önümüzdeki süreçte Kadınlar Dünya Kupası yıldızları da dahil olmak üzere yeni parçalar ekleneceğini de açıkladı.

Künye

Müşteri: Puma
Ajans: Lafourmi
Ajans Yöneticileri: Marvyn Lépine, Kimkhi Nguyen
Metin Yazarı: Xavier Yönter, Jordane Rabute
Sanat Yönetmeni: Julien Hablainville, SevenOneThree
Proje Yönetimi: Marvyn Lépine, Kimkhi Nguyen, Matthieu Vidal, Robin Manigot
Prodüksiyon Şirketi: Cream Production
Yönetmen: Julien & Quentin
DOP: Balthazar Lab, SevenOneThree
Yapımcı: Clément Martorell
Müzik: DJ Snake – “Magenta Riddim” x Quentin Garabedian x The Cosmonotes, DJ V! Ktor

Görsel: Youtube, MusebyClio