Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Post-It Cevaplıyor: Bir Banner Kullanıcı İçin Ne Kadar Cazip Olabilir?

Post-It Cevaplıyor: Bir Banner Kullanıcı İçin Ne Kadar Cazip Olabilir?

Post-It, kullanıcılara aldıkları notları ve hatırlanmaya değer detayları içeren bambaşka bir banner anlayışı sunuyor.

İnternette gezinirken nereye baksanız size uygun olduğunu kanıtlamaya çalışan ürünlere ait banner’larla karşılaşmak olağan hatta bir o kadar da can sıkıcıyken bu düzene farklı bir öneri getiren Post-it oldu.

Banner’ları; darlayan ürün reklamları yerine kafanızdan geçen, not almaya değer ayrıntıları barındıran alanlar olarak düşünmek Rus websiteleri için artık hayal değil. Sadece Rus websiteleri için sınırlı gibi görünse de Post-it bunu gelecek yorumlar doğrultusunda diğer ülkelerde de denemeye niyetli.

Bunun nasıl mümkün olduğunu merak ediyorsanız; bahsi geçen “retargeting” veya “remarketing” dediğimiz reklam işleyişinin ta kendisi. Cookie tabanlı teknolojiden yararlanan reklamlar bulundukları websitesini daha önceden ziyaret etmiş kullanıcılara yeniden kendilerini gösteriyor. Post-it de aynı işleyişi sunduğu alternatif için kullanıyor.

Sizi banner üzerinden reklamlara defalarca hedef gösteren websitelere post-it’e not alma ve not aldıklarınızı hatırlatma işlevi kazandırması etkileyici bir yaklaşım. Onca hatırlatma ve not alma uygulaması varken gezindiğiniz websitelerdeki banner’ları hangi koşullarda ve ne kadar sıklıkla kullanabileceğiniz ise size kalmış.

Görseller videodan alınmıştır.