Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Portecho’dan Tan Tunçağ’ın Yeni Projesi: Cava Grande

Portecho’dan Tan Tunçağ’ın Yeni Projesi: Cava Grande

Uzun yıllardır elektronik proje ikilisi Portecho grubundan tanıdığımız Tan Tunçağ müzik ve oyunu harmanladığı Cava Grande adlı yeni bir projeyle karşımıza çıkıyor.

Müzik ve sanat da insan gibi zaman içerisinde evriliyor. Zaten içinde bir şeyin insan varsa evrilmemesi mümkün değil. Sanata bulaştıysanız mutlaka yeteneğinizin yettiği birçok başka alana da kayarsınız. Uzun yıllardır elektronik proje ikilisi Portecho grubundan tanıdığımız Tan Tunçağ da Cava Grande adlı yeni bir projeyle karşımıza çıkıyor.

Kendisi alanını “Melankolik ambient elektronika” olarak tanımlıyor. Bu alanda müzik üretimine devam eden Tan Tunçağ, yeni projesi Cava Grande ile dinleyenleri analog synthesizer sesleriyle ve karanlık ritmleriyle çizilmiş ses manzaralarında gezintiye çıkarıyor.

Ses Manzaralarında Dolaşmaya Ne Dersiniz?

Cava Grande’nin ilk albümü Worm Universe, Santima Records’dan 11 Mayıs 2018’de piyasaya çıktı. Albümden yayınlanan ilk müzik videosu “Playing Fields” ise tamamen Unity oyun motoruyla yapıldı. Zaten Tan Tunçağ uzun süreden beri aynı zamanda film ve video klip yönetmeni olarak çalışıyor. Hatta sanatçı 2013’den beri tamamen bilgisayar oyunu tasarımına yönelmiş durumda. Tan, 2017 yazında Cava Grande’nin “Sentinel” isimli parçası için de video ve bilgisayar oyunu kombini üretmiş. Sanatçının Steam üzerinden piyasaya sürdüğü A Fine Mess adında bir bilgisayar oyunu da var. Olumlu eleştiriler alan “A Fine Mess” Cava Grande’nin aynı isimli parçası üzerine kurulmuş bir sanat oyunu. Böylelikle Tan iki tutkusunu birleştiriyor; müzik ve bilgisayar oyunları. Bilgisayar oyunlarına müzik yapmak yerine de kendi müziğine oyunlar üretmeyi tercih ediyor.

Son yayınladığı Playing Fields şarkısının videosunda bir lunaparkın içerisinde müziğin ritmiyle uçuşan çocuklar görüyoruz. Ritimle uyumlu bir şekilde yarı aksak dönme dolaplar, hız trenleri gibi hepimizin anılarında yeri olan bu oyuncakları görüyoruz. Çocuklar renklerin içerisinde dans ediyor ve kendilerini müziğe bırakıyorlar. Çocuklara yaklaştıkça onları oluşturan polyline’ları da görebiliyoruz.

İzlemesi keyifli bir video olmuş. İnsan sanatçının yaptığı oyunu da merak ediyor. Sonuçta o da sanatçının ürettiği müzikle iç içe geçmiş bir oyun olmuş. Sanatçıyı Cava Grande’nin Soundcloud ve Facebook sayfalarından takip edebilirsiniz.

Görsel: Tan Tunçağ