Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Porsche İçin Sanat

Porsche İçin Sanat

Fransa'da "The Art of Dreams" kapsamında Porsche'ye adanan bir açılış sergisinde Thomas Trum'un markaya özel olarak yarattığı eserler sergilendi.

Fransa’da düzenlenen bir festival açılışında Thomas Trum’ın tamamı Porsche’nin ilk elektrikli otomobili Macan’dan ilham alan “Southern Spins” isimli akrilik tabloları da dahil olmak üzere bir dizi Porsche için yaratılmış sanat eseri izleyiciyle buluştu. Hollandalı sanatçı, etkinlik alanı olarak da kullanılabilen sprey boyalı tenis kortundan boyalı yüzme havuzuna kadar Fransız Rivierası’na yayılan büyük ölçekli ve ‘gezici’ sanat eserleriyle dolu bir sergi hazırlamış.

Thomas Trum’un eserleri, Porsche’nin 2021’de başlattığı ve bir sanatçıyı veya kolektifi rüya motifine dayalı bir enstalasyon yaratmaya davet eden bir girişim olan The Art of Dreams çatısı altında sergilendi. Bu sanat eserleri ve tablolar, otomobil üreticisi tarafından, 27-30 Haziran 2024 tarihleri ​​arasında Fransa’nın Hyères kentindeki Villa Noailles’da düzenlenen ünlü tasarım ve yaratıcılık kutlamalarından biri olan Design Parade Hyères festivalinin açılışı olarak sunuldu.

Provence’in lavanta bahçelerinin rengi tuvale yansıdı

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Porsche (@porsche)’in paylaştığı bir gönderi

Provence’ın gökyüzü, gün batımları, domatesleri, şemsiyeleri, uçurtmaları, çiçek tarlaları ve tahılları… Thomas Trum, Porsche’nin The Art of Dreams‘i için lavanta nüanslı sanat eserlerini yaparken aynı zamanda bunlardan da ilham almış. Hollandalı sanatçı, ahşap ve keçe kullanarak kendi özel büyük boy keçeli kalemlerini yapmış. Bu kalemleri boyaya batırarak tuval üzerine spin izlerine benzer desenler çizmiş.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Porsche (@porsche)’in paylaştığı bir gönderi


Eserlerdeki görüntüler zaman zaman yukarıdan görülen dönen şemsiyeleri veya yelpazelari de anımsatıyor. Bazen de Porsche Macan’ın cam sileceklerinin ve bambu perdelerinin iç mekanı dışarıdaki güneş ışığından korumak için yaptığı hareketleri hatırlıyorlar. Boyalı tenis kortunun dışına çıkan ziyaretçiler aşağıya inip boyalı yüzme havuzunu görüyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Porsche (@porsche)’in paylaştığı bir gönderi

Bir Kamyonetin Sanatı

Görsel: Porsche