Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Polo’nun Alışılmadık Test Sürüşü Daveti

Polo’nun Alışılmadık Test Sürüşü Daveti

​Volkswagen, Polo’nun yeni modeli için tüketicileri bir test sürüşüne dahil etmek istiyor ancak klasik yollardan değil.

Volkswagen Polo’nun yeni modeli dışarıdan eskisi ile neredeyse aynı olsa da asıl fark içindeki değişiklikler ve geliştirmelerden kaynaklanıyor. Marka da bunu tüketicisine gösterebilmek için test sürüşlerinin çok önemli olduğunu farkediyor ve alışılmadık bir yol deniyor.

Bunun için sosyal medyayla entegre bir kampanya ortaya çıkartan Volkswagen, insanları Twitter üzerinden oynayabilecekleri bir oyuna davet ediyor.

Bu oyunda Güney Afrika’da 3 şehirde Twitter’dan da takip edilebilecek şekilde dolaşan yeni Polo’lar, tüketiciler arabayı gördüğü ve (lokasyon ile birlikte) #PoloTag @VolkswagenSA tagini kullanarak tweet attığı zaman, eğer ki doğru yerde görülmüşse tweetin sahibine geri dönüyor ve ona bir test sürüşü imkanı veriyor.

Bu test sürüşü bir başka kullanıcı aynı şekilde lokasyonu belirterek doğru tweeti atıncaya kadar devam ederken her kullanıcının ismi ile dakikası test sürüşü boyunca arabanın üst tarafındaki ekranda görülebiliyor.

Sürüş sırasında nerede olduğuna dair çeşitli ipuçları veren yeni Polo’ların yerleri, online olarak da gerçek zamanlı takip edebiliyor.

Peki sonuç?

Bu test sürüşünü en uzun süre devam ettirebilen kullanıcı yeni Polo’nun sahibi oluyor.

Bu kampanya, %243 artan test sürüşü ve sosyal medyadaki 27 milyondan fazla etkiyle markaya istediğini vermiş gibi.  

Görseller: polotag.co.za; Youtube