Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Plastik Atıklardan Yapılmış Yüzen Tenis Kortu

Plastik Atıklardan Yapılmış Yüzen Tenis Kortu

adidas'ın plastik atıklarla inşa ettiği tenis kortu, dünyanın en büyük resif sistemi olan Büyük Set Resifi’nin üzerinde yüzüyor.

Dev markalar, atıklar konusunda duyarlılıklarını göstermek için adeta yarışıyor. Bunlar arasında Nike ve adidas en çok dikkat çekenlerden. Örneğin Nike, geçtiğimiz yıl Londra merkezli yaratıcı ajans Accept & Proceed tarafından yaratılan kampanya ile MTZ Blok 70 adlı bir basketbol sahası inşa etmişti. Bu sahanın yapımında, 20.000 geri dönüştürülmüş spor ayakkabı kullanılmıştı. adidas ise biraz daha iddialı bir işe imza atarak yüzen bir tenis kortu yaptırdı.

Bu tenis kortu Büyük Set Resifi’nin ortasında yüzüyor

adidas bu sürdürülebilir yüzer kortu, Parley for the Oceans ile iş birliği yaparak gerçekleştirmiş. Kampanya Australian Open (1905’ten bu yana her yıl Ocak ayında Melbourne Park’ta düzenlenen, dört dünya Grand Slam tenis turnuvasından ilki) şerefine yapılmış. Dünyanın en büyük resif sistemi (344,400 km²) olan Büyük Set Resifi’nin üzerinde yüzüyor. Amaç elbette okyanuslara giren plastiğin hakkında farkındalık yaratmak. Bu nedenle tamamen geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış. Avustralya’nın bazı yıldız sporcuları arasında düzenlenen bir maçın ardından kort, bölgedeki bir okula bağışlanmış.

Kort, kısmen parley okyanus plastiği ile yapılan yüksek performanslı bir giyim serisinin lansmanıyla da bağlantılı tanıtıldı. adidas, 2022 tenis serisinin Büyük Set Resifi’nden ilham alan renklere sahip olduğunu duyurdu. Ayrıca 2025 yılına kadar plastik atıkların sona ermesine katkıda bulunmaya ve saf polyesterin ürünlerinden çıkarılmasına kararlı olduklarının altını çizdi.

Görsel: adidas