Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pizza Hut, Özgeçmişleri Pizza Kutularına Basarak İşverenlere Teslim Ediyor

Pizza Hut, Özgeçmişleri Pizza Kutularına Basarak İşverenlere Teslim Ediyor

Pizza Hut, iş arayan müşterilerinin özgeçmişlerini doğrudan pizza kutularına basıp başvuru yapacakları yere sıcak ve taze olarak teslim ediyor.

Dünya küresel enflasyonla sınanırken, işsiz kalmak eskisinden çok daha şiddetli bir endişe unsuru haline geldi. Böyle bir ortamda Pizza Hut oldukça yaratıcı bir kampanyaya imza atmış. Fast food devi, New York City’de iş arayanların “Eylül Dalgası” olarak anılan işe alım sezonunu atlatmasına yardımcı olmak amacıyla özgeçmişleri pizza kutularının üzerine basıyor. Böylece iş arayan kişilere, işe alım yapacak kişiye üzerinde özgeçmişlerini taşıyan bir pizza sipariş etme imkanı sunuyor.

Kampanyan, özgeçmişlerin %75’inin genellikle okunmadan bırakıldığı fikrinden hareketle doğmuş, Kampanyadan faydalanmak isteyenlerin,  kampanya için özel olarak hazırlanan ResZAmes isimli internet sitesini ziyaret etmesi gerekiyor. Bu site üzerinde pizza kutusunun üzerine basılacak özgeçmişi yüklemeleri gerekiyor.

Pizza Hut’tan iş arayan müşterilerine işverenlerin gözünde bir adım öne çıkma fırsatı

Pizza Hut, “iş arayan müşterilerinin” kalabalık bir iş piyasasında öne çıkmasına ve seçtikleri şirketteki işe alım yöneticilerinin dikkatini çekmesine yardımcı olmak için teslimat hizmetini kullanıyor. Şirkete göre, işverenlerin kapısına gönderilen sıcacık bir pizza başvurunuzu gözden geçireceklerinin garantisi oluyor. Ben bu noktada şunu düşündüm. Tabii herkes işverenlere kutu üzerinde pizza gönderirse bence bu duurmda başvurular dikkat çekici olmaktan uzaklaşabilir. Bu noktada da sanırım adayların şansı devreye giriyor.

Pizza Hut’ın pazarlama müdürü Melissa Friebe, “Özellikle bu önemli işe alım sezonunda iş bulmanın göz korkutucu olabileceğini biliyoruz, bu nedenle iş arayan müşterilerimize yardım etmek ve karmaşadan kurtulmalarına yardımcı olmak istedik” diyor. “Pizza Hut’ın ikonik pizza kutularını iş arayanların özgeçmişleriyle birleştirerek, özgeçmişlerin ofis pizzasıyla aynı heyecanı yaratmasına ve başvuranın kalıcı bir izlenim bırakmasına yardımcı olmayı umuyoruz. Lezzetli bir pizza olarak teslim edilen bir özgeçmişi kim görmezden gelebilir ki?

New York’lular 22 Eylül’e kadar kampanyadan faydalanabilecek.

Yaratıcı özgeçmiş haberleri arasından yaptığım minik derlemeyi, aşağıda görebilirsiniz.

Pasta Özgeçmiş

Yaratıcılığın Konuştuğu Özgeçmiş Videosu

Sıradan Bir Özgeçmiş Yerine LEGO Figürü

Görsel: Pizza Hut