Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pinterest’in 2023 Trend Öngörüleri

Pinterest’in 2023 Trend Öngörüleri

Pinterest, arama trendlerini baz alarak hazırladığı ve farklı kategorilerden trend öngörülerini içeren Pinterest Predicts 2023 çalışmasını yayınladı.

Son üç yıldır öngördüğü trendlerin yüzde 80’i gerçekleşen, 2022 yılı trend raporu ile farklı kategorilerdeki popülerlik eğilimlerini ortaya koyan Pinterest, aylar süren arama verilerine dayanan yeni raporu ile 2023 yılı için tahminlerini paylaştı. Vitaminli deniz yosunu, köpek havuzu ve fırfırlı gömlek… Abuklama gibi görünen bu ifadelerin, platforma göre önemli bir ortak noktası var.

Kullanıcıların Pinboardlar üzerinden oluşturdukları pinlerle ilham aldıkları ve yakın zamanda içerik stratejisinde yaptığı değişiklik ve farklı iş birlikleriyle dikkat çeken platform, aylık 400 milyonu aşkın sayıda kullanıcıya sahip. Kaydedilen Pinler, oluşturulan panolar ve genel arama etkinliği dahil olmak üzere kullanıcı davranışına dayalı olarak hazırlanan Pinterest Predicts 2023, moda, ev, kutlamalar ve sağlık olmak üzere 4 kategoriden oluşuyor.

İnce detaylar, renkli saçlar ve mikro makyaj

Modada dantel, püskül, tül ve fırfır gibi detayların kullanıldığı Pinterest tabiriyle ‘havadar’ stillerin, özellikle Y ve Z Kuşağı arasında giderek daha popüler hale gelmesi bekleniyor. Tahminlere göre eşofmanların domine ettiği pandemi sürecinin ardından 2023 yılında David Bowie ile 80’li yılların Madonna’sının tarzının birleşimi olan vücudu saran görünümler yaygınlık kazanacak. Platformun arama trendlerinde ‘ışıltılı elbise’ yüzde 365 oranında artış gösterirken, ‘fırfırlı gömlek erkekler” ifadesi yüzde 95 oranında artışla daha fazla arandı.

Modada Romcom (Romantik Komedi) tarzına dikkat çeken rapora göre tasarımlar ilhamını romantik komedi içeriklerinden almaya devam edecek. Bunun yanı sıra saçlarda iki renkli boya kullanımı artacak ve çevremizde mavi-siyah, mor-sarı kombinasyonuyla daha fazla farklı saç stili göreceğiz. Mikro makyaj trendlerinde görünümde uzunluk tercihleri bu yıl hep kısadan yana olacak: Kısa tırnaklar, kısa örgüler ve kısa saç gibi. Karantina altında geçen iki yılın ardından müzikte tekno ve house türlerinin eski ihtişamlı günlerine döneceği belirtilirken, Rave kültürünün tüm yıla hakim olması bekleniyor.

Okyanus bazlı beslenme trendinin yükselişi

Raporda vitaminli deniz yosunu, 2023 yılının süper gıdası olarak konumlandırılırken, Asya kültürünün önemli bir parçası olan deniz ürünleri ve okyanus bazlı gıdalar X ve Y kuşakları arasında popülerlik kazanacağı ifade ediliyor. Platform üzerinde ‘klorofilli suyun faydaları’ yüzde 35 oranında artışla daha fazla aranırken, onu yüzde 60 oranındaki artış ile ‘Yeşil algler’, yüzde 245 oranında artışla ‘Yosun abur cubur tarifleri’ izledi. Bunun yanı sıra papatya gibi kır çiçeklerinin ve adaçayı gibi bitkilerin kek yapımında kullanımı, trendlere göre 2023 yılında da artmaya devam edecek.

Mantarlar mutfaktan çıkarak salona yerleşiyor

Dekorasyonda koridor ve kapı önü süslemelerinin yanı sıra mantarların mutfak yerine ev içi aksesuar olarak kullanımı popülerlik kazanıyor. 2022 yılıyla birlikte mavi rengini uğurlayan Pinterest’e göre 2023 yılından özellikle tüm düğün temalarının rengi turuncu olacak.

Öte yandan aramalara göre spora başlarken yapmaları gereken o ilk hareketi arayanların sayısı giderek artıyor. Ekran bağımlılığı tüm gezegeni ele geçirirken, boyun ağrılarına yönelik egzersiz arayışları da trendler de öne çıkıyor. Bu trendin bir uzantısı olarak geri dönen analog hobilerde, kağıt katlama sanatı en çok ilgi gören içeriklerden biri.

Pandeminin bir diğer etkisi de, evcil hayvan sahiplenenlerin sayısında gözlenen artış olmuştu. Giderek daha fazla insanın hayatını evcil hayvanlarıyla paylaşmasının ardından onlara yönelik konularla ilgili yapılan aramaların sayısı da arttı. Pinterest’e göre 2023 yılında havuz partilerinin yıldızı köpekler olacak. Zira ‘köpek havuzu’ platformda en çok aranan ifadelerden biri.

İlişkilerde müze, akvaryum ve kitapçı gibi farklı mekanlarda deneyimsel buluşmalar öne çıkarken Pinterest’e göre trendler yalnızca yeni harcamalara yol açmayacak. Küresel ekonomideki olumsuz koşullar nedeniyle bütçe yönetimini de beraberinde getirecek. Finans okur yazarlığını artırmak isteyen Z kuşağı, bütçe zorluklarını oyunlaştırarak aşmaya çalışacak. Tasarruf meydan okumaları, platformda en çok aranan içerikler arasında bulunuyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Pinterest (@pinterest)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Pinterest, Twitter, Instagram