Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Phantasmagoria: The Visions of Lewis Carroll

Phantasmagoria: The Visions of Lewis Carroll

Lewis Carroll amcanın 1865 yılında tamamlayarak yayınlattığı, çok çeşitli adaptasyonları yapılan, sayısı tavan yapmış esinlenmelere yol açan, filmi oyunu vesairesi derken de dünya genelinde en çok bilinen hikayelerden biri haline gelen Alice’s Adventures in Wonderland, bir filmi daha etkileyerek karşımıza farklı bir kimlikle çıkıyor.

Lewis Carroll’ın Phantasmagoria başlıklı şiirinin adaşı olarak ortaya çıkan Phantasmagoria: The Visions of Lewis Carroll, hem Carroll’ın inanılmaz hayal gücünü yorumlayarak hem de kanınızı dondurmayı vaad ederek 2007 yılı içinde vizyona gireceğini duyurdu. Yazarın hayatını, Phantasmagoria şiiri ile paralel bir şekilde, Alice’in akışı üzerinde bize sunarak kendi hayal gücünün esiri olmuş bir adamı anlatacakmış filmimiz.

Filmin şimdilik en dikkat çeken ve ses duyuran tarafı, hem yazarım hem yönetirim hem yaparım hem oynarım hem müziklendiririm (:))) diyen Marilyn Manson. Manson filmde Carroll’ı canlandırıyor ve bakalım korku ile hayal gücünü ne derece birleştirebiliyor.

Phantasmagoria şiiri ne ola ki?
Lewis Carroll kimdir?
Marilyn Manson mı dedin??
Phantasmagoria oyunu neydi peki?