Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Peugeot Bir Besteyi Yorumlarsa?

Peugeot Bir Besteyi Yorumlarsa?

Ajans ve besteci birlikte güzel bir işe imza attı: bir otomobil tarafından yorumlanacak ilk piyano parçasını, dünyanın en büyük bestesini oluşturmak.

Guitar Hero oyununu hatırlayanlarınız olacaktır. Çıktığı zaman yarattığı girdaba düşmemek elde değildi. Herkes çalmak istediği enstrümanı çalabilmeyi deneyimliyordu bu oyun sayesinde. Notaların karşılığı olan renklere basın ve voila! Müzisyen gibi hissedin. Peugeot da küresel stratejisi için yayınladığı yeni reklamını bu mantıkla birleştiriyor. Adeta araçlarına Guitar Hero oynatıyor.

Sürüş keyfi, Peugeot’nun son 200 yıldır stratejisinin kalbinde yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde başlatılan yeni küresel kampanya da, Peugeot’nun markaların kültürel sermayesini artırmasını sağlıyor ve otomobillerin teknik inceliğini sanatsal bir performansla değerlendirerek kalabalık bir pazarda öne çıkmasına yardımcı oluyor.

BETC Paris ajansı yeni kampanya için RIOPY ile birlikte çalıştı. RIOPY, Oscar ödüllü Hollywood yapımları The Danish Girl ve The Shape of Water’ın bestecisi ve piyanisti. Ajans ve besteci birlikte güzel bir işin ilk örneğine de imza attılar: bir otomobil tarafından yorumlanacak ilk piyano parçasını, dünyanın en büyük bestesini oluşturmak.

Dünyanın En Büyük Bestesi

Peugeot’un kendini sürekli olarak zorlama yeteneğini vurgulamak için BETC Paris, Markadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tiphaine du Plessis’e göre bir kampanya tasarladı. Projenin yapım süreci ise 6 ay sürmüş. Mühendisler, teknisyenler ve müzisyenler 190 müzik notası üretmiş. Ve 1,890 metre uzunluğunda bir beste. Bu, performansın ana unsurunu üretmek için gerekli olan bir veri ama; müzisyenin orijinal skorunun bir ömür boyu kopyası. Ki bu da gerçek bir zorluk.

RIOPY içinse müzisyen olarak da limitlerini zorlamak olmuş bu kampanya. Ve böyle bir parçayı yartabildiği için de mutluluk duyduğunu belirtiyor. Sonuçta müziğin yeni bir biçimi bu da. Fakat tabii ki dünyanın en iyi kompozisyonu, hassas bir enstrümanın yorumu olmadan hiçbir şey olamaz. Ki bu da yeni PEUGEOT 508’i ve özelliklerini vurguluyor kampanyanın amacında olduğu gibi.

Enstrüman Olmadan Parça da Olamaz

Renk ve şekildeki varyasyonlara tepki veren lazer sensör sistemi içeren ve MIDI ünitesindeki bir araç içi bağlantı ile de araç her seferinde bir notanın üzerinden geçtiğinde, orijinal seste ilgili sesi tetikliyor. Yeni PEUGEOT 508, birbiri ardına gelen notaları okuyarak RIOPY’nin parçasını yeniden ve canlı bir şekilde yorumluyor.

The Score isimli kampanya Hırvat dağlarında gizli bir askeri üste çekilmiş. Ayrıca parça Warner Musics Ltd etiketiyle de yayınlanacak.

Künye:
Marka: Peugeot
Marka Yönetimi: Jean-Philippe IMPARATO, Thierry LONZIANO, Nuno MARQUES , Nathalie LEMAITRE, Elodie BUGAT
Ajans: BETC
Ajans Yönetimi: Henri TRIPARD, Tiphaine DU-PLESSIS, Nabila RAKIBI, Annaëlle FOY, Mathilde SIKORSKY
Yönetici Yaratıcı: Rémi BABINET
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Antoine CHOQUE
Yaratıcı Yönetmen: David MARTIN ANGELUS
Sanat Yönetmeni: Antoine MONTES
Reklam Yazarı: Ibrahim SECK
Strateji Sorumlusu: Guillaume MARTIN
Hesap Planlama: Adrien TORRES
Sözleşme Planlama: Vincent COLONNA-CESARI
Trafik: Céline LAPORTE
Haklar Anlaşması: Sophie SANCHEZ
TV Yapımcı: Thibault BLACQUE-BELAIR
Post-prodüksiyon Slim TRABELSI
Yapım Şirketi: QUAD
Ses Yapım: GUM (Green United Music)
Parça: “LE REVE D’UNE NOTE”
Bestekar: RIOPY
Kurgu: GUM (Green United Music)
Yönetmen: John S. PARK
Yapım Şefi: Karim NACEUR
Görüntü Yönetmeni: Patrick DUROUX
Oyuncular: Jean-Philippe RIOPY, Sam LHERMILLIER, Karmen VCETKO, Nina PEČAR, Matjaz POROVNE, Barbara STIMEC, Arslan HAMIDULLIN, Klemen KRAJC, Danijel TOMSIČ, Peter LEBAR

Görsel: YouTube