Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sebastian Loeb Yeni Peugeot 208’in Özelliklerini Tanıtmayı Reddediyor

Sebastian Loeb Yeni Peugeot 208’in Özelliklerini Tanıtmayı Reddediyor

Peugeot 208'in şehir içi destek donanımlarını tanıtan filmde, direksiyon başındaki Sebastian Loeb özellikleri kullanmayı pek de tercih etmiyor.

Peugeot 208’in tanıtımı için Dünya Ralli Şampiyonu ve Peugeot sürücüsü Sebastian Loeb sürücü koltuğuna geçerse ne olur? Teknik özelliklerin sıradan bir demosunu izleyemeyeceğimiz kesin! BETC Paris’in Peugeot 208 için hazırladığı yeni reklam filmi hem otomobili, hem de Loeb’ün yeteneklerini gözler önüne seriyor denebilir.

Klasik otomobil reklamlarının bir parodisi tadında olan reklamda Sebastian Loeb, bir Peugeot 208 ve bir de dış ses var. Dış ses düz bir şekilde otomobildeki donanımları anlatmaya çalışıyor ama Loeb pek de dış sesi umursamıyor. Onun yerine zavallı dış sesi delirtmek pahasına da olsa kelimenin tam anlamıyla asfaltın tozunu attırıyor.

Ancak, filmin sonunda usta pilot kendini beğenmişliğinin bedelini ödüyor. Özellikleri kullanmak yerine bildiği gibi yaptığı için hata yapıyor. Park asistanı kullanmaktansa havalı bir şekilde kendisi park etmeye çalışırken arkasındaki  kolona çarpıyor. Bu da dış sesin reklamdan ve saklandığı kulübeden zaferle çıkmasını sağlıyor. Sonunda yüz yüze de tanıştığımız dış ses, Loeb’e “Yaa gördün mü, dedik sana di mi?” tarzında bir şeyler söyleyerek haklılığını kutluyor.

208’in Şehir İçi Kullanıma Yönelik Donanımları Tanıtılıyor

Usta sürücülerin bile şehir içinde otomobil kullanırken biraz desteğe ihtiyacı olabileceğini anlatan filmde, 208’in özellikle şehre yönelik teknolojileri tanıtılıyor (daha doğrusu tam olarak tanıtılamıyor.) Active City Brake, Reversing Camera, Cruise Control ve Park Assist özellikleriyle, her ne kadar Loeb bunları kullanmayı tercih etmese de, 208’in hayatı kolaylaştırdığı vurgulanıyr.

Yönetmen Gary Freedman tarafından yönetilen filmin yapımını Fransız yapım şirketi LA/PAC üstlenmiş. Filmin çoğunda ses olarak yer almmsına rağmen Loeb ile olan diyaloğu taşıyan ve ikili arasındaki gerilimi yansıtmayı başaran oyuncu ise seslendirme sanatçısı ve stand-up’çı Lewis MacLeod.

Künye:

Reklamveren: Peugeot
Müşteri: Jean-Philippe Imparato, Thierry Lonziano, Nuno Marques, Nathalie Le Maitre, Nathalie Bergeret-Gerbaud
Reklam Ajansı: BETC Paris
Ajans Yönetimi: Henri Tripard, Tiphaine Du-Plessis, Nabila Rakibi, Emilie Grimaldi
Yetkili Yaratıcı Yönetmen:  Rémi Babinet
Yaratıcı Yönetmen: David Martin Angelus
Sanat Yönetmen: Erika Reyes
Reklam Yazarı: Nicholas Bakshi
Stratejik Planlama:  Guillaume Martin, Adrien Torres
Trafik: Céline Laporte
Haklar: Sophie Sanchez
TV Yapım: Thibault Blacque-Belair
Yapım Şirketi: LA PAC
Ses Yapım: GUM GREEN UNITED MUSIC
Şarkı:  “DUCH 208 LOEB”
Beste: Antoine Duchene
Kurgu: Green United Publishing
Yönetmen: Gary Freedman
Yapım Sorumlusu:  Erwan Collas
Görüntü Yönetmeni: Jo Willems
Oyuncular: Sebastien Loeb, Lewis Mc Leod

Görsel: YouTube