Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kızlar da Otomobilleri Sever

Kızlar da Otomobilleri Sever

Otomobil kullanmanın cinsiyeti olmadığını vurgulamak isteyen Fransız otomobil üreticisi Peugeot, "Girls like cars too" (Kızlar da otomobillleri sever) adlı kampanyasıyla toplumsal kalıpları tersine çeviriyor.

Kadınların erkeklerden daha az kazaya neden olmalarına karşın erkeklere kıyasla kendilerini daha fazla kötü sürücü olarak tanımlama eğiliminde olduklarını ortaya koyan bir araştırmadan yola çıkan Fransız otomobil üreticisi Peugeot, otomobil kullanmanın cinsiyeti olmadığını vurgulamak amacıyla “Girls like cars too” (Kızlar da otomobillleri sever) adlı bir kampanya hazırladı.

HAL Open Science tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre kadın sürücüler sürüş becerilerine yeterince güvenemiyor. Bunun temelinde de elbette küçük yaşlardan bu yana maruz kalınan toplumsal kalıplar yatıyor. Cinsiyet stereotiplerinin erken yaşlardan itibaren çocukların özgüvenleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu gösteren çok sayıda araştırma bulunuyor.

Bu araştırmalardan yola çıkan Peugeot ve Omnicom Group çatısı altında oluşturulan kreatif ajansı OPEN (Omnicom for Peugeot Engine), araştırma sonuçlarını değişim için bir fırsat olarak değerlendirerek yeni kampanyalarıyla oyuncak otomobillerin erkek çocuklara özgü olduğu klişesini yıkıyor.

Lansmanı yeni yıl öncesinde yapılan kampanya ile Peugeot kız çocuklarına istemedikleri yeni yıl hediyelerini online bir platform üzerinden Peugeot marka oyuncak otomobillerle değiştirme imkânı verdi. Web sitesi üzerinden bir kod alan ebeveynler, kız çocuklarının değiştirmek istedikleri hediyeleri için Peugeot’tan oyuncak otomobil sipariş etti. Dileyenlerin oyuncak otomobilleri bir hayır kurumuna bağışlaması da sağlandı.

Peugeot, 1,2 milyon kişinin hediye değişimi için kaydolduğu kampanyayı ve sonuçlarını hazırladığı bir reklam filmiyle tanıttı. Basmakalıp bir soru olan erkeklerin mi yoksa kızların mı daha iyi otomobil kullandığı sorusunun kız çocuklarına sorulmasıyla açılan bir buçuk dakikalık reklam filmi, araştırma ve kampanya sonuçlarına değindikten sonra oyuncak otomobillerini teslim alan kız çocuklarının eğlenceli oyun görüntüleriyle sona eriyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Peugeot (@peugeot)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Youtube