Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pedleri Tablolaştıran Suluboya Resimler

Pedleri Tablolaştıran Suluboya Resimler

Manhei Chan sanatsal çalışmalarıyla tabuları kurallardan koparmayı hedefliyor ve işlerinde menstruasyon dönemini şiirsel bir şekilde betimliyor.

2017’de toplumda tabu kabul edilen, konuşulmayan, üstü kapatılan konulara değinen pek çok iş görmüştük, hatta bunları sizin için derlemiştik. Tabulara meydan okuma hala önemli bir duruş yaratıcı dünyalarda. 2018’de de sanatçılar kendilerini ve savundukları değerleri göstermeye devam ediyor. Özellikle kadın bedenine dair algıların kırılması için bu yönde çalışmalar yapılıyor. Hatta artık sadece kadın bedeni değil, erkek ve bedeni de bir inceleme konusu. Bodyform’un mavi sıvı yerine kırmızı sıvı kullandığı ped reklamı birçok kişiyi etkileyen ve dikkat çeken bir işti mesela. Şimdi de sizlere ped üzerine suluboya resimler çizen bir sanatçıdan bahsedeceğiz.

Kadınlar Kendi Kurallarını Yaratır, Kurallara Uymaz

Hijyenik pedler ne işe yarıyor kadınların hayatında? Herhalde ilk aklınıza gelen sanat yapmak olmaz. Fakat kadınlar, beden olumlama gibi konularda çalışmalar yapan Çinli sanatçı Manhei Chan için ped bir tablo. Sanatçı kırmızı sulu boyalarla hijyenik pedlere balıklar, çiçekler ve portreler resmediyor. Feminist sanatçı çalışmalarını Instagram hesabı @chanmanheyyyy’de paylaşıyor.

Manhei Chan sanatsal çalışmalarıyla tabuları kurallardan koparmayı hedefliyor. İşlerinde menstruasyon dönemini şiirsel bir şekilde betimliyor. Çizere göre bütün kadınlar kendi yarattıkları kurallarla gurur duymalı. Sanatçı ilk kez regli olduğunda annesi ona bir pasta alıp kadınlığa geçişini kutlamak istemiş. Ki gerçekten de genç kızlar kadınlığa adım attıklarında bu onlar için çok farklı olduğundan burada etraflarında bulunan kadınların tutumu çok önemli oluyor. Sanatçı PMS sendromlarını da yoğun yaşayan ruhen naif biri olduğundan kendini sanatla rahatlatmayı seçmiş.

Sanatçının işleri gerçekten çok hoş. Bugün birçok galeri de işleri sergileniyor ve kadın bedeninin ne kadar gurur duyulması gereken bir şaheser olduğunu insanlara anlatıyor. Sanatçının işlerini Instagram’ından takip edebilirsiniz.

Görsel: Manhei Chan