Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Passenger Portraits by Turkish Airlines

Passenger Portraits by Turkish Airlines

Türk Havayolları'nın uluslararası işlerini yapan Alametifarika'dan ilginç bir proje. Ünlü sanatçı Craig Redman ile birlikte çalışarak güzel bir proje gerçekleştirmişler. Bu projede FC Barcelona ve Manchester United'lı 5'er futbolcunun sanatçının mevcut tarzıyla portreleri çalışılmış. Bu portrelerin, futbolcuların kendileri tarafından renklendirilmiş özel kopyaları da açık arttırmayla satılacak. Gelirler de futbol kulüplerinin kendi vakıflarına aktarılacak. Projede THY'nin sponsor olduğu diğer iki ünlü sporcu Kobe Bryant ve Caroline Wozniacki de resimlenmiş.

Çok aşamalı bir iş olarak tasarlanan kampanyada orijinal işlerin sergi ve satışı dışında, sanatçı tarafından giydirilmiş bir THY uçağının hayata geçmesi gibi güzellikler de var. Spor ve modern sanatı bir arada kullanarak uluslararası bir proje tasarlamak kolay değil, ben başlangıcı itibariyle projeyi beğendim.

https://www.youtube.com/watch?v=-HP3EcxHcUY

Proje için yapılan internet sitesinde renk ve dokuları değiştirerek kendi çalışmalarınızı da uygulayabiliyorsunuz ya da seçtiğiniz bir portreyi kendi yüzünüz üzerinde fotoğraflayabiliyorsunuz.

Projenin sitesi burada, Craig Redman'ın kendi sitesi de burada.

Künye
Reklamveren: THY
Ajans: Alametifarika
Kreatif Direktörler: Emrah Karpuzcu / Kenan Unsal
Kreatif Proje Yöneticisi: Ali Işıtır
THY Reklam Müdürü: Serdar Ekrem Şirin
THY Reklam Yöneticileri: Defne Türkün / Rafet Fatih Özgür

Basın Bülteni /Press Release

The new Turkish Airlines ad campaign (covering the sponsorships with Manchester United, FC Barcelona, Kobe Bryant and Caroline Wozniacki) titled "Passenger Portraits" is a series of portraits created by New York based artist Craig Redman. In collaboration with Turkish Airlines, Redman has created a total of 12 portraits: five Manchester United players; Rooney, Chicharito, Ferdinand, Nani and Giggs; five FC Barcelona players; Messi, Xavi, Iniesta, Pique and Puyol; and the two top athletes; Kobe Bryant and Caroline Wozniacki. Redman has also created designs for a special globe, world map and airplane.

The portraits of the FC Barcelona players will be exhibited in Barcelona and the Manchester United player portraits will be exhibited in Manchester. The 15 portraits that Craig Redman has created for Turkish Airlines will travel the world for an international touring of the prints and will be shown in notable airports around the world, including: Istanbul, Barcelona, Manchester, London, New York, Cape Town, Bangkok, Dubai, Australia, Tokyo, China and many more…

Special edition portraits were also made of the five FC Barcelona players and the five Manchester United players, where the players themselves were asked to colour in their own portraits. These special edition portraits will be auctioned. All the proceeds raised from the FC Barcelona portraits will go to the FC Barcelona Foundation, and all the proceeds raised from the Manchester United portraits will go to the Manchester United Foundation.