Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pantone Artık Daha Fazla İnsanı Temsil Ediyor

Pantone Artık Daha Fazla İnsanı Temsil Ediyor

Dünya çapında gönüllülerin desteğiyle Skintone rehberine 28 yeni cilt rengi ekleyen Pantone, küresel renk paletinin temsiliyet ve kapsayıcılığını genişletti.

Pantone, bu yıl 10. yıl dönümünü kutladığı ‘SkinTone Guide’ çalışmasının kapsamını genişletti. Fiziksel ve dijital alanlarda daha fazla insanı temsil edebilmek amacıyla kılavuza 28 yeni renk tonunun eklendiğini duyurdu. 110 benzersiz renk içeren Pantone SkinTone rehberinin 2023 yılı versiyonunda eklenen 28 yeni renk ile birlikte temsil edilen cilt rengi sayısı 138’e yükseldi.

Rehber, Pantone renk bilimcileri tarafından insan cilt tiplerinin tüm renk yelpazesini temsil edecek şekilde güncellendi. Dünyanın dört bir yanındaki gönüllülerden cilt tonu örnekleri alan şirket yetkilileri, moda, güzellik ve ürün tasarımı alanlarında sıkça yararlanılan SkinTone spektrumunu genişletti. Genişletilmiş kılavuz birçok endüstride dijital ve fiziksel uygulamalarda geniş çapta kullanılmak üzere Pantone’nin dijital platformu Pantone Connect ile uyumlu olacak şekilde hazırlandı.

Bilimsel ölçümler, bir nesnenin yalnızca rengini ölçmek için yüzey ve görünüm efektlerini ayırabilen hassas bir renk ölçüm cihazı olan ve elde taşınabilen bir X-Rite spektro-fotometre kullanılarak farklı vücut bölümlerinden alındı. Bu ölçüm verileri daha sonra kağıt üzerinde boya kullanılarak spektral olarak eşleştirildi. “Renk kapsayıcılığı her zaman işimizin önemli bir parçası oldu.” diyen Pantone Moda, Ev ve İç Mekan Ürün Müdürü Tannese Williams, hedeflerinin hem dijital hem de fiziksel alanlarda şirketlerin daha kapsayıcı renk eşleşmeleri sunmalarını sağlayan küresel bir ürün sunmak olduğunu belirtiyor.

Pantone ayrıca 2022 yılında ekran, TV, mobil cihaz ve yazıcı üreticilerinin Pantone SkinTone’dan türetilen renkleri dijitalde orijinal olarak yeniden üreterek cihazlarında test etmelerine olanak tanıyan dünyanın ilk renk doğrulama programı Pantone SkinTone Validated‘ı başlatmıştı. Öte yandan geçtiğimiz Ekim ayında Adobe ile olan lisans sözleşmesi sona eren şirket, hizmetlerine erişim sağlamak isteyen tasarımcıları ücretli şekilde Pantone Connect uygulamasına yönlendirerek tepki toplamıştı.

139 dolardan satışa sunulan Pantone SkinTone kılavuzuna bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

PANTONE (@pantone)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

PANTONE (@pantone)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Pantone, Instagram