Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
OtterBox’tan 80’leri Tiye Alan Bir Reklam: Action Ollie!

OtterBox’tan 80’leri Tiye Alan Bir Reklam: Action Ollie!

Akıllı telefon ve tablet kılıfı markası OtterBox, yılbaşı için yayınladığı reklam filminde 80'lerin oyuncak reklamlarının bir parodisini gerçekleştiriyor.

Marka dikkat çekmek ve akılda kalmak istiyorsa üründen bağımsız reklamlar da yapılabiliyor dünyada. İster çikolata satın, ister deterjan; markalar da tüketiciler de heyecanlanmak istiyor. Hele, sene olmuş neredeyse 2018, günler hala 24 saat ve bize kalan kişisel olarak 2-3 saatse daha da mutluluk ve heyecan arayacağız gibi duruyor yaşamda. OtterBox da eğlenceli reklam çalışmasıyla yılbaşı döneminde tüketicilerin dikkatini çekmek istiyor. IKEA allen anahtarı ya da Make Humanity Great Again gibi OtterBox’da hedef kitlesinin karşısına parodi bir reklamla çıkıyor.

OtterBox, akıllı telefon ve tabletler için kılıf ve koruyucu ürün üreten bir marka. Hatta bu sektörün bir numarası. Şu anki tüketicilerinin yaş gruplarını inceleyen OtterBox, hedef kitlesini iyi tanıdığından onlarla bağ kuracak bir kampanya yapıyor ve bizi 80’ler temalı çok eğlenceli bir reklamın içerisine sürüklüyor. Reklam, 1980’lerdeki oyuncak reklamlarının bir parodisi şeklinde yazıldı. Kampanya için OtterBox’un insan büyüklüğündeki maskotu Ollie’yi bir Action Ollie’ye dönüştürdüler. Şirin, kocaman maskotları da böylece güçlü, kaslı bir aksiyon figür oldu.

80’ler Kuralsızlığına Hoş Geldiniz!

80’lerin ünlü aksiyon figürleri He-Man ve G.I. Joe gibi, Action Ollie’nin de yılbaşı reklamı ucuz görsel efektler içeriyor. Reklamın ruhu direkt olarak Cumartesi sabahı uyanmış çocuklar gibi. Çocuklar uyanmış ve harikulade olduğundan emin oldukları saçlarını savurarak koşuyorlar. Reklamın altında geçen legal metin bandında yazanlar bile bu parodinin bir parçası.

Action Ollie ürün ve markayla bağdaşmak adına izleyicilere “pişmanlık duymayarak aşırı korumacı olduğunu” söylüyor. Kendisinin aşırı koruyucu olmasınınsa hiçbir zararı olmadığını esprili bir dille anlatıyor. Ayrıca çok iyi bir yılbaşı hediyesi olduğunu da iliştirmeyi unutmuyor.

Görsel: Youtube