Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Davalık Olan Burning Man Parodisi Reklam Filmi

Davalık Olan Burning Man Parodisi Reklam Filmi

Quiznos ve The Maze Runner oyuncularının bir araya gelerek hazırladığı Burning Man temalı parodi film, organizatörler tarafından davalık oldu.

Çölün ortasında birçok toplumsal tabudan uzak, kendi kurallarıyla işleyen bir festival olan Burning Man’e ait etkinlik görüntülerine hafta başında yer vermiştik. Öyle ki festival tüm gelişmeleriyle müzik ve sanat dünyasının gündemini etkinlik dönemince meşgul etmeyi de başarabiliyor.

18 Eylül’de vizyona girecek olan The Maze Runner: The Scorch Trials filminin başrol oyuncularıyla A.B.D. merkezli fast food restoranı Quiznos bir araya gelerek Toasty.tv üzerinden bir parodi video yayınladı. Reklam filmi baştan sonra parodi olduğunu haykırsa da belirli klişeleri takip ediyor ve komedi unsurunu yediriyor.

Ancak Burning Man organizatörleri, yayınlanan parodi filmin etkinliği riyakar ve iki yüzlü gösterdiğini düşünerek dava açacağını belirtiyor. Genç nesillerin festival boyunca savunduğu ve topluma karşı reddettiği şeyleri festival sonunda dev alevlerle yakarak çevreye zarar vermeye devam ettiğine değinerek iğneleyen film bu noktada organizatörlerin tepkisini çekti. Aynı zamanda Burning Man adına açıkalama yapan Jim Graham, festivalin herhangi bir marka tarafından kullanılarak metalaştırılmaması Burning Man’in 10 temel kuralı arasında yer aldığını ve bu kurallara çok katı yaklaştıklarını açıkladı. Her yıl etkinlik sonrası yapılan ürün yerleştirmeleri ve marka çalışmaları yasal yollarla çözdüklerini belirtti.

Görsel; Youtube