Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Orkid Kadın Simgesinin Yer Aldığı Paketlerde Tasarım Değişikliğine Gidiyor

Orkid Kadın Simgesinin Yer Aldığı Paketlerde Tasarım Değişikliğine Gidiyor

P&G Markası Orkid (Always) ürünlerinin üzerinde yer alan kadını temsil eden Venüs simgesini gelen talepler üzerine kaldırmayı planlıyor.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, cinsel aşağılanma, cinsel kimlik gibi konularda pazarlama açısından yeni açılımlar gerçekleştiren Procter & Gamble’s pazarlama stratejisi doğrultusunda dikkat çektiği konulara kampanyalarında yer veriyor. Bu yılın başında Gillette için gerçekleştirilen The Best Men Can Be reklam filmi bu kampanyalar arasında gösterilebilir. Markanın otuz yıldır merkezine koyduğu The Best Men Can Get sloganını değiştiren P&G markası Gillette kampanyasını erkeklerin olabilecekleri en iyi halleri üzerine oturtmuştu. Toksik maskülenlik konusunun ele alındığı kampanya tartışma yaratmıştı.

Hijyenik pedi sadece kadınlar kullanmıyor sebebi üzerinden tasarım değişikliği talebi

P&G hijyenik ped markalarından biri olan Orkid (Always) de tipik olarak sadece kadınlarla ilişkilendirilen ürünlerinin hitap ettiği müşteri yelpazesinin sadece kadınlardan oluşmadığını vurgulamak amacı ile kadın cinsiyetini simgeleyen “Venüs” simgesini ürünlerinden kaldırmayı planlıyor. CNN’de yer alan habere göre trans ve ikili toplumsal cinsiyet sistemine dahil olmayan non-binary aktivistler Always ürünleri üzerinde yer alan kadın cinsiyetini simgeleyen işaretlerin kaldırılmasını talep ediyor. Aktivistler adet gören kişilerin sadece kadın olmadığını trans erkeklerin de adet görebildiğini söylüyor. Bununla birlikte bazı kadınların hiç regl olmamasını bu isteklerinin sebebi olarak gösteriyor.

P&G ürünlerde gerçekleştirilecek olan tasarım değişikliğin ne zaman olacağını açıklamadı. Şirket geçtiğimiz salı günü yaptığı açıklamada ürünlerini kullanan herkesin ihtiyaçlarının karşılandığından emin olmak için tüketici geri bildirimlerine dikkat ettiğini söyledi. Şirket bu yaklaşımla ambalaj ve tasarımlarını rutin olarak değerlendirmeye tabii tuttuğunu açıkladı.

Bir taraf markayı boykot ederken diğer taraf değişimi destekliyor

Always tarafından yapılan açıklamadan sonra markanın yeni stratejisini beğenenler olduğu kadar eleştirenler de oldu. Kadınların cinsel kimliğinin yok sayıldığını söyleyenler markayı eleştirirken hijyenik ped markasının müşterilerini cinsiyetine göre etiketlememesinden memnun olanlar da bulunuyor. P&G #boycottalways etiketi ile sosyal medyadan yapılan tüketici boykotuna rağmen markasının müşteri çeşitliliğini göz önünde tutarak bu değişimi gerçekleştirmeye kararlı duruyor.

Görsel: CNN