Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Organik Tamponları ve Pedleri Lüks Olmaktan Çıkaran Proje: Tampon Tribe

Organik Tamponları ve Pedleri Lüks Olmaktan Çıkaran Proje: Tampon Tribe

Tampon Tribe, organik olarak üretilmiş hijyenik pedleri ve tamponları, tüm dünya kadınlarının hizmetine, her ay adrese teslim yaparak sunmayı hedefliyor.

Tampon Tribe, toksin ve kimyasal içermeyen organik sertifikalı pamuk tamponları ve pedleri her ay kapıdan teslim eden, maliyeti düşük bir hizmet projesi. Hizmet şu anda proje aşamasında ve Indiegogo’da şimdiye kadar hedefinin %56’sı kadar fon toplamış. Ayrıca Indiegogo’da öne çıkarılan kadın girişimleri arasında yerini almış. Projeyi hazırlayan ekibe göre, kampanyaya destek verildiği takdirde Tampon Tribe hijyenik kadın ürünleri kendi alanında oyunu değiştirecek bir şirkete dönüşebilir.

Adrese teslim yöntemiyle Tampon Tribe, her ay yaşanan regl paniğine son vereceğini vurguluyor. Tampon Tribe üyesinin “Eyvah, evde ped/tampon kalmamış!”, “Fazla pedin var mı?” gibi cümleler kurmasına gerek kalmayacak.

Tampon Tribe tamamen sürdürülebilirlik prensibine odaklı. Bunun önemini her şeyden önce piyasadaki tamponların ve pedlerin sağlıksız olması açısından vurguluyor: “Bugünün tamponları ve pedleri sandığınız gibi değil. Pamuk, suni ipek ve sentetik elyaf karışımından üretiliyorlar. Bu malzemeler toksin içeriyor. “Süper emici” dedikleri bütün o kimyasallar, parfümler, boyalar, tutkallar… Serviks (rahim ağzı) kanserine neden olabilen dioksin ve ağartıcı klor içeriyorlar ve bu ürünleri vücudunuzun en hassas bölgesinde kullanıyorsunuz. Artık bunu değiştirme zamanı. Kontrolü geri alın!”

Tampon Tribe ürünlerinin özellikleri:

1- Tampon Tribe’ın ürünleri, sertifikalı organik ürünler. GOTS (Global Organic Textile Standard/Küresel Organik Tekstil Standardı ve ICEA (European Eco-Bio Standard/ Avrupa Eko-Biyo Standardı)

2- Tampon Tribe ürünleri toksin ve kimyasallar içermiyor, hipoalerjenik ve %100 pamuktan üretilmiş. Tamponlar, vücutta iplik bırakmaması için %100 organik bir kılıfla kaplanmış. Hiçbir ürün ağartıcı klor, dioksin, boya ve parfüm içermiyor. Ürünler dokuma yöntemiyle birleştirilmiş olduğundan yapıştırıcı kullanılmamış.

3- Tampon Tribe ürünlerinde plastik bulunmuyor. Ürünler biyobozunabilen (toprakta çözünebilen), rahat ve gübreleşebilir özellikte. Ürün muhafazası kağıttan yapılmış, ambalajda ise geri dönüşümlü kağıt ve çuval bezi kullanılmış.

4- Tamamen gübreleştirilebilir ürünler. Tüketimin çevreye ve gezegenimize zararı bulunmuyor.

5- Tampon Tribe, regl durumuna ve yoğunluğuna göre kişiye özel hale getirilebilir ürün tercihi yapma imkanı sunuyor. Her aylık teslimat öncesinde tüketicinin tampon ihtiyacını ve ölçülerini çevrim içi olarak seçmesi isteniyor. Eğer tüketici karar veremezse veya zamanı yoksa Tampon Tribe bu tercihleri onun adına yapıyor ve her kadına ayda 16 tampon ya da 10 ped teslim ediliyor olacak.

6- Ürünler tüm kadınların erişimine açık. Projenin misyonu zaten organik tampon ve pedleri her kadın için erişilebilir ve ekonomik olarak karşılanabilir hale getirmek. Hiçbir kadın erişemediği ya da parası yetmediği için zehirli ürünleri kullanmayı hak etmiyor.

7- Tampon Tribe sosyal sorumluluk sahibi. Karın belli bir bölümünü özellikle genç kadınların (ve elbette genç erkeklerin) toplumdaki öz güveni hakkında etkili çalışmalar yapan hayır kurumlarına bağışlanacak.

Ayrıca hijyenik kadın pedi ve tamponu satın alma imkanı olmayan evsiz kadınlara da yardım etmeyi amaçlıyorlar. Her adrese teslim işlemiyle eşleşen bir sokak teslimatı yaparak evsiz kadınlara yardımcı olmayı planlıyorlar. Şu anda en düşük fiyatlı aylık paket olan 7 dolarlık abonelikte dahi her teslimata karşılık, bir de evsiz kadına teslimat yapılacağı ibaresi bulunuyor. Elbette proje, konsept olmaktan çıkıp hayata geçtiği ve satışlar gerçek anlamıyla başladığı zaman.

Görsel: Indiegogo