Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Oreo ile Baştan Yaratılmış Game of Thrones Jeneriği

Oreo ile Baştan Yaratılmış Game of Thrones Jeneriği

360i'ın Oreo için hazırladığı reklam filminde final sezonu öncesi heyecanla beklenen Game of Thrones'un jeneriğini yeniden yarattı.

Game of Thrones dizisinin final sezonu 14 Nisan’da başlayacak. İlk sezonundan itibaren oldukça ses getiren dizi, bu süreç boyunca SXSW 2019’da gerçekleştirdiği marka aktivasyonu gibi kampanyalarla iz bırakırken, pek çok projeye ilham verdi. Yaratıcı reklam kampanyaları ile dikkat çeken Mondelez’in alt markası Oreo ise yeni kampanyası ile Game of Thrones hayranlarının gönlünü kazanacak gibi duruyor. Herkes 14 Nisan’da başlayacak olan final sezonunu beklerken Oreo, Game of Thrones jeneriğinden uyarlanan reklam filmini paylaştı.

Reklam için 2750’den fazla Oreo kullanıldı

360i ajansı, Oreo’nun 8 Nisan’da satışa çıkaracağı Game of Thrones özel serisi bisküvileri için reklam filmi hazırladı. Dizinin prodüksiyon şirketi Elastic Creative ortaklığı ile hazırlanan çalışmada sınırlı sayıda üretilen bisküvilerin üstünde The Night King ve Targaryen, Stark, Lannister Hanedanlarının amblemleri bulunuyor. Hazırlanan özel seri için çekilen reklam filminde 2750’den fazla Oreo kullanıldı. Taht için savaşan hanedanların yer aldığı topraklar, kaleler, kuleler ve evler Oreo bisküvileri ile oluşurken, topraklar, göller ve nehirler Oreo kreması ile temsil ediliyor.

Şirketin kıdemli yöneticisi Justin Parnell, HBO ile yapılan ortaklığın Oreo için yılın en büyük iş birliği olduğunu düşünüyor. Game of Thrones hayranlarının kendi içindeki bağına dikkat çeken Parnell, topluluğun diziyi beraber izlemesinin ve tartışmasının organik bir bağ oluşturduğunu, Oreo’nun ise hazırladığı bu kampanya ile dizinin hayranlarını eğlenceli bir buluşturduğunu düşünüyor.

Bu jenerik için yapılmış ilk çalışma değil. Moleskine 2016 yılında yaptığı filmde 7600 kağıt kesiği kullanarak stop-motion film hazırlamıştı. Oreo, hazırlanan filmi, Youtube sayfası haricinde resmi Twitter ve Instagram sayfasında da paylaştı. Dizinin hayranları #GameofCookies ve #ForTheThrone etiketlerini kullanarak yaptıkları paylaşımda hangi tarafı tuttuklarını gösterebilecek. Şirket, yapılan paylaşımlarla hayranların bazılarının özel sürprizlerle ödüllendireceğini duyurdu.

Künye

Müşteri: Oreo
Ajans: 360i
Prodüksiyon Şirketi: Elastic Creative
Ses: Lime Studios
Halkla İlişkiler: Weber Shandwick

Görsel: Youtube, 360i