Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın Kaderini Bir Krema Belirleseydi

Dünyanın Kaderini Bir Krema Belirleseydi

OREO yeni Super Bowl reklamında, tarih boyunca önemli kararların kurabiye kremasıyla alındığı bir dünya hayal ediyor.

OREO bu yılki Super Bowl için hazırladığı reklam filminde, ikonik kurabiyelerinin dünyayı nasıl değiştirebileceğini esprili bir reklam filmiyle anlatıyor. “Twist on It” başlıklı bu 30 saniyelik zaman yolculuğu, 11 Şubat’ta başlayacak 58. Super Bowl’un ikinci çeyreğinde gösterilecek ve izleyicilere Oreo tarzı alternatif gerçekliği tattıracak.

“Bir OREO hareketinin her şeyi değiştirebileceği bir dünya hayal edin. Kelimenin tam anlamıyla her şeyi.” diyor marka.

Krema hangi tarafta?

OREO filmde; Truva Savaşı, uzaylılarla karşılaşma, yapay zekanın icadı gibi önemli olayların arkasına OREO kurabiyelerini ikiye ayırma hareketinin olduğunu hayal ediyor. Bir bakıma yazı tura oyunun yerine kurabiyelerini koyuyor ve kremanın sağda mı solda mı olduğu, dünyanın kaderini belirliyor. Böylece ürünü bir kurabiye olmanın ötesine taşıyıp dünyanın kaderini  belirleyen bir şey olarak konumlandırıyor. Üstelik filmdeki kurabiye ayırma hareketi de hemen hemen herkesin denediği çok doğal bir hareket. Hangi kremalı kurabiye olursa olsun, çoğumuz bunları ayırıp kremayı doğrudan tatmak gibi şeyler yapmışızdır. Bu hareketi OREO ile özdeşleştirmesi akıllıca bir yaklaşım olmuş.

Filmde Kris Jenner da rol almış. Senaryoya göre 2000’li yılların başında yayına giren ve Kardashian’ların aile hayatını ekrana yansıtan Keeping Up with the Kardashians (Kardashianlara Ayak Uydurmak) da OREO etkisiyle yayına giriyor.

Filmin finalinde her kararın arkasında OREO kreması olduğunu ve olabileceğini izleyen Olimpos Tanrıları da işlerinin kolaylaşmasından dolayı keyiflerine bakıyor. Nihayetinde artık kendileri hiçbir şeye karar vermek zorunda değiller.

Kampanya, The Martin Agency’nin imzasını taşıyor. Prodüksiyon Hungry Man Inc ile PXP’nin iş birliğiyle gerçekleştirilmiş ve yönetmen koltuğunda, Emmy ödüllü yönetmeni Dave Laden oturuyor.

Görsel: OREO