Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ordu, Texas Belgeseli, Hikayesini Anlatabilmek için Fon Arıyor

Ordu, Texas Belgeseli, Hikayesini Anlatabilmek için Fon Arıyor

1970'lerde Kuzey Amerika ve Avrupa'yı Vespa'sıyla turlayan Osman Gürsoy'un hikayesi belgesel filmine dönüşüyor.

1970’lerde Vespa’sına atlayıp Londra – Ordu arasını 19 kez gidip gelen Osman Gürsoy, A ve B noktaları sabit olsa da en kısa yoldan gitmemeye karar veriyor. Ve böylece her yolculuğunda farklı bir rota ile Avrupa’nın 2 ülkesi hariç tamamını gezmiş oluyor.

Avrupa dar gelince atıyor motorunu gemiye, Kuzey Amerika’ya gidiyor. Birleşik Devletleri ve Kanada’yı da her detayıyla geze geze turluyor ki 5 kez Dünya turu yapacak kadar yol yapıyor. Bugünlerde ise Osman Gürsoy ve Vespa’sı, Ordu’da gençlik yıllarının anılarıyla birlikte sakin bir hayat sürüyor.

https://vimeo.com/89800873

Şubat ayında haberini yaptığımız Ordu, Texas belgesel projesi, dün itibariyle Indiegogo kampanyasını başlattı. Kitlesel fonlamayla belgeselin son ihtiyaçlarını karşılayıp eksik veya baştan savma hale getirmeden Osman Gürsoy’un hikayelerini anlatmak istiyor.

Yönetmen Tolga Basol, filmin çekim aşamasından ziyade post prodüksiyon kısmında desteğe ihtiyacı olduğunu ve animasyon, illüstrasyon, müzik ve renk düzeltme konularında doğru insanlarla çalışarak projeyi tamamlamak istediğini belirtiyor.

Ordu, Texas belgeseinin kampanya sayfasına buradan ulaşıp destek olabilirsiniz.

Görsel; Ordu, Texas, Vimeo, Indiegogo