Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Optik Oyunlarla Yaratılan Fotoğraflar

Optik Oyunlarla Yaratılan Fotoğraflar

Anna Devís ve Daniel Rueda, illüstratif unsurları giysilerle ve aksesuarlarla tamamladıkları minimalist fotoğraflar üretiyor. 

İkili, bir fotoğraf karesini kurgularken mimari alanları, renkli kağıtları ve günlük dekorları kendi bedenleriyle birleştiriyor. Mimarlık alanındaki geçmişleri ve minimalizme duydukları tutku sayesinde Anna Devís ve Daniel Rueda, yalnızca şekilleri ve renkleri kullanarak yeni perspektifler yaratma yeteneği geliştirmiş. İkili, bu sahneleri hiçbir fotoğraf düzenleme yazılımı kullanmadan yaratıyor. Her unsuru gerçek hayatta dikkatli bir şekilde yerleştirerek mükemmel sonuca ulaşıyorlar.

Devís ve Rueda neredeyse on yıl önce birlikte fotoğraf çekmeye başlamışlar ve neşeli tarzları o zamandan beri gelişmeye devam etmiş. Mimarlık onlar için bir ilham kaynağı olmayı sürdürürken, yaratıcılıklarını iç mekanlara da taşımışlar ve renkli kağıtlar kullanarak stüdyolarında sürekli değişen arka planlar yaratmışlar. Bu basit gibi görünen kurulumlar, bizzat Anna Devís’in çerçeveye girip özenle seçilmiş kıyafetiyle resmi tamamlamasıyla hayat buluyor. Paylaştıkları videolarda, yapım süreçlerini detaylı olarak gösteriyorlar.

Daha önce ikilinin dış mekan çekimlerine de yer vermiştik:

Eğlenceli, Yaratıcı ve Minimalist Mimari Fotoğraflar

2023’te Devís ve Rueda, tüm ilham verici fotoğraflarının yer aldığı Happytecture adlı bir kitap yayınlamış. Bunu “dünyanın her yerinden insanları gülümsetebilecek ve etrafımızdaki dünyayı merak ettirebilecek, mutluluğun en basit şeylerde bile bulunabileceğini hatırlatan bir kitap” olarak tanımlıyorlar. Şuradan da çevrim içi mağazalarına göz atabilirsiniz.

Görsel: Anna Devís ve Daniel Rueda