Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Renkli İplerle Örülü Mekanda Müzik ve Hareketi Anlatmak

Renkli İplerle Örülü Mekanda Müzik ve Hareketi Anlatmak

Toluwalase Rufai ve Khai Grubbs Synth Series yerleştirmesiyle eskimiş bir mekanda müzik, mekan ve hareket kavramlarını kesiştiriyor.

Mimarlık mezunu Toluwalase Rufai ve Khai Grubbs tarafından başlatılan Toki adlı sanat insiyatifi, genellikle adımınızı bile atmayı düşünmediğiniz veya sıradanlığından dikkatinizi vermediğiniz mekanları çok basit malzemeler ve yaptıkları titiz dokunuşlarla geçici de olsa davetkar bir ortama dönüştüren işleriyle konuşuluyor.

Washington’da insanların yolunun pek düşmediği, yıkık dökük bir mekanı nasıl anlamlandırabiliriz, sorusunu müziğin, ritmin ve hareketin görsel temsilini mekana yansıtarak cevaplayan ikili son olarak Synth Series 002 adlı yerleştirmesiyle büyülüyor. Müziğin ve hareketin karmaşık bileşenlerini yansıtan yerleştirme, ziyaretçiyi bir süreliğine istediği şekilde kendini içinde var edebileceği bir gerçeklik sunuyor.

Sayısız diziden oluşan konser görsellerini anımsatan yerleştirme tamamen renkli ipliklerden yapılmış. Pembe, turuncu, krem, mavi renklerdeki iplik dizisinin mekana kattığı hareket dinlediğimizde bizi etrafın karmaşası ve/veya monotonluğundan alan müzikle bağdaştırılmış.

Rhode Island Caddesi’ndeki metro durağının yanında bulunan binada birkaç hafta daha sergilenecek yerleştirmenin son halkasını ikili Synth Series 003 adıyla hazırlamayı planlıyor. Rufai ve Grubbs başlattığı insiyatifle bu yaz ilk olarak bir metro istasyonunun yanında bulunan parka başka bir dizi yerleştirmesi hazırlamıştı.

Görseller: Washingtonian