Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burning Man’de Sese Göre Renk Değiştiren 300 Metrelik Tünel

Burning Man’de Sese Göre Renk Değiştiren 300 Metrelik Tünel

Burning Man 2016 için hazırlanan etkileşimli yerleştirme Sonic Runway, sesin hızına ve temposuna göre renk değiştirip insanları birbirine bağlayan bir tünele dönüştü.

Yaratıcılık, sanat ve müzik festivali Burning Man her yıl Black Rock Çölü’nde bu deneyimi yaşamak isteyenleri ağırlıyor. Müzik dinlemek veya çölde yaşamı görmek isteyenlerin yanı sıra bu deneyimi geliştirmek isteyenler de fikirleri ve projeleriyle orada yer alıyor.

Sonic Runway isimli kinetik yerleştirme de sesin akışından besleniyor ve katılımcılara ses hızını dinamik renklerle görselleştiriyor. 2003’te bir dizi piramitle benzer deneyimi yaratan ekip bu kez çember kullanarak tam anlamıyla bir tünel hissi yaratmış. Indiegogo’da fonladıkları kampanyayla hayata geçirilen projeyle inşa edilen 32 çemberden her birinin maliyeti de 500 dolar olarak belirlenmiş.

Ses saniyede 343 metre hızla hareket ediyor. Yerleştirme de bu uzunlukta olduğu için tek bir ritim, Sonic Runway’i baştan sonra bir saniyede katedebiliyor. Bu haliyle de müziğin akışı gerçek zamanlı olarak tünelden gözlemlenebiliyor. Çemberlerin aydınlatma sistemi ise LED kullanılarak yapılmış. Altyapıyı sağlayan yazılım ise tüm çemberlerin eş zamanlı olarak kontrol edilmesini ve bir bütün olarak çalışmasını sağlıyor.

Görsel: Vimeo, Indiegogo