Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Olimpiyat Oyunlarını ve Japon Kültürünü Harmanlayan Animasyon

Olimpiyat Oyunlarını ve Japon Kültürünü Harmanlayan Animasyon

France TV tarafından Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları için hazırlanan animasyon film Japon kültüründen ve sanatından izler taşıyor.

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle ertelenen Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları’nın başlamasına kısa bir süre kaldı. 23 Temmuz – 9 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek etkinlik öncesi etkinliğin gelişini kutlamak ve Japon kültürünün dokusunu yansıtmak isteyen France TV ve ajansı MullenLowe France, animasyon film yayınladı.

Animasyon, hem anlatı hem de estetik açıdan Japon kültürünü yansıtıyor

Başta Japon ressam Katsushika Hokusai ve Japon sanatını diğer ustalarından ilham alan animasyon filmde Japon kültüründen esintiler görmek mümkün. Japonya’da bir kırsalda dolaşmaya başlayan sumo güreşçisinin kısa süre içinde farklı noktalardaki gezintisini hikayeleştiren filmde; atletizm, basketbol, sırıkla atlama gibi branşların yanı sıra Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları ile birlikte listeye eklenen tırmanış sporu, sörf ve kaykay da yer alıyor. Sumo güreşçisi kırsalda ufak bir tur atarken her spordan kesitler sunuyor.

Japonya’nın pirinç tarlalarına, geleneksel kıyafetlerini giyen çiftçilerine, bambu ormanlarına, detaylı işlemelere sahip köprülerine ve tabii ki Fuji Dağı’nın ihtişamlı görüntüsüne ülkenin kendine has tınılarını barındıran bir müzik eşlik ediyor.

18. yüzyıl Japon baskılarından ilham alan film

İllüstratör Stéphane Levallois tarafından yaratılan sahnelerin hazırlanma süreci, yapım aşamalarını içeren videoda izleyicilerle paylaşılıyor. Sahneler planlanması, çizim süreçleri ve hikayenin gidişatına dair ufak ipuçları veriliyor. Yönetmen Geoffroy Barbet-Massin, porjenin anlatımında estetik açıdan 18. yüzyıl Japon baskılarından ilham aldıklarını, ortamlarda ve karakterlerde de bu ruhu koruyamaya çalıştıklarını ifade ediyor.

Künye

Müşteri: France TV
Ajans: MullenLowe France
Yaratıcı Yönetmen: Antoine Colin, Jordan Lemarchand
Metin Yazarı: Antoine Colin, Philippe Lopez, Olivier Desmettre
Sanat Yönetmeni: Jordan Lemarchand, Philippe Lopez
Ajans Yönetimi: Philippe Adenot, Charlie Bouchet
Animasyon Stüdyosu: Mikros
İllüstratör: Stéphane Levallois
Sanat Danışmanı: Shaun Severi
Prodüksiyon Şirketi: Room Service
Yönetmen: Geoffroy Barbet-Massin
Yapımcı: Hugues Allart
Müzik: Chez Jean
Beste: Jean Dindinaud & Olivier Le Solliec

Görsel: YouTube