Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2.500’den Fazla Japon Ahşap Baskı Resim Ücretsiz Olarak İnternete Açıldı

2.500’den Fazla Japon Ahşap Baskı Resim Ücretsiz Olarak İnternete Açıldı

Kongre Kütüphanesi, Japon kültürüne ait eski ahşap baskı koleksiyonunu internetten ücretsiz izlenebilecek ve indirilebilecek şekilde sanatseverlerle paylaştı.

Washington, D.C.’de bulunan ve dünyanın en büyük kütüphanelerinden olan Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi (Library of Congress), internet sitesinde etkileyici bir koleksiyon yayınladı. 2.500’den fazla Japon ahşap baskının yer aldığı bu koleksiyonun parçalarını ücretsiz olarak yüksek çözünürlükte indirmek mümkün.

Japon kültürünü sevenler için altın madeni niteliğinde olan ahşap baskı koleksiyonu, 1600 – 1980 yılları arasında Edo Dönemi’nde – Tokugawa Şogunluğu’nun kurulmasıyla başlayan Japonya’nın ilk modern dönemi- üretilen sanat yapıtlarından oluşuyor. Koleksiyonda, Edo Dönemi’nde ortaya çıkan bir resim sanatı türü olan Ukiyo-e stilinde (Fani Dünya Resimleri) baskılar ağırlıkta. Tiyatro, klasik edebiyat, şiir, yerel efsaneler, natürmort, imparatorluk ailesi ve din gibi birçok tema barındırabilen Ukiyo-e, eski Japon kitaplarının içinde ve kapaklarında kullanılıyordu.

Görsel: Library Of Congress