Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ofisteki Masanız Sizi ‘Öldürüyor’ Olabilir Mi?

Ofisteki Masanız Sizi ‘Öldürüyor’ Olabilir Mi?

Spor giyim markası Asics, son reklam filminde hareket etmenin mental sağlık üzerindeki etkisini provokatif bir dille anlatıyor.

Özellikle koşu deyince akla gelen ilk spor ayakkabı markalarından olan Asics, son reklam filminde ofis çalışanı hedef kitlesini fiziksel aktiviteye yönlendirirken, klişe motivasyon mesajları vermek yerine onları ‘rahatsız etmeyi’ tercih ediyor.

Kurumsal Ofisler Sağlık Tuzaklarıyla Dolu

Asics, The Desk Break ismini verdiği kısa filmle, ofis hayatının o ‘konforlu’ görünen yüzünün aslında sağlık üzerinde ciddi bir tehdit yarattığının altını çiziyor. Filmde acımasız ve agresif patron personası ile konuşan İskoç asıllı aktör Brian Cox, yaptığı hararetli pep talk ile hareket etmenin yalnızca bedensel sağlığımız için değil aynı şekilde mental sağlığımız için de çok kritik olduğunu deyim yerindeyse yüzümüze vuruyor. Tüm bunları anlatırken kimi kurumsal ofislerde rastlayabileceğimiz ‘Wellness Wednesday’ ve ücretsiz meyve sepeti gibi sağlıklı yaşam tuzaklarıyla da inceden dalgasını geçen Cox kısaca, tüm pozitif mesaj kaygılarını bir kenara bırakarak ‘Erkenden ölmek istemiyorsanız gün içinde masanızın başından kalkın da biraz hareket edin!’ diyor. Tüm bu üslup farkının dışında The Desk Break’i insanları harekete teşvik eden tüm spor markaları reklamlarından farklı kılan diğer şey ise, Asics’in kitleleri spor salonlarına ya da maratonlara değil masalarının başında 15 dakika hareket etmeye davet ediyor olması, yani gerçekçiliği.

Doğrudan izleyiciye konuşan Brian Cox’un muhteşem oyunculuğu ile dördüncü duvarın yıkılması etkisini de başarılı şekilde izleyiciye geçiren The Desk Break Clause aynı zamanda Asics’in 10 Ekim Dünya Mental Sağlık Günü’nü ve dünya çapında yükselen mental sağlık farkındalığını sahiplendiği bir iş olarak da öne çıkıyor. Asics The Desk Break kampanyasında İngiltere merkezli mental sağlık örgütü Mind ile partnerlik yapıyor ve bu başarılı iş Golin imzası taşıyor.

 

Görsel: YouTube