Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Oculus Rift Piyasaya Çıkmadan Önce Hakkında Bilinen Her Şey

Oculus Rift Piyasaya Çıkmadan Önce Hakkında Bilinen Her Şey

Sanal gerçeklik devi Oculus, piyasaya çıkmadan önceki son gövde gösterisini CES 2016'da yaptı.

Bir anlamda sanal gerçeklik kavramını tanımamızı ve popüleşmesini sağlayan Oculus Rift, artık son kullanıcıya ulaşacak ürününün detaylarını CES 2016’da paylaştı. 600 ABD Doları, 500 Sterlin veya 700 Euro fiyat etiketiyle ön siparişe açılan sanal gerçeklik gözlüğü, 28 Mart’ta kargolanmaya başlayacak. Nisan ayında ise seçilmiş bazı mağazalarda sınırlı sayıda yer alacak.

Oculus, bu gelişmenin yanı sıra CES’te yeniliğini de açıklama fırsatı yakaladı. 1 Eylül 2012’de Kickstarter fonlanarak gerçeğe dönüşen Oculus markası, o yıllarda projeyi destekleyip Rift’i satın alan herkese son kullanıcı için hazırlanan bu modeli de ücretsiz olarak gönderecek. 

Oculus’un Kickstarter’daki tanıtım videosu;

Oculus, neredeyse her oyun konsolunun uyguladığı bir politikayı uygulayarak ürünle beraber bir video oyun da hediye ediyor. Ürünü satın alan herkes, Lucky’s Tale isimli macera oyununa da sahip olacak. Ön sipariş ile alanlar ise EVE: Online evreninde geçen EVE: Valkyrie‘a da kavuşacak.

Oculus Rift kutu içeriğinde ise bir Xbox One kontrol kolu, harici takip kamerası ve yeni duyurulan Oculus’un kontrol kolu Oculus Remote yer alıyor. 2016’nın ikinci yarısında ise Oculus Touch isimli oturduğunuz yerden konrol sağlayacak bir aksesuar daha piyasaya çıkacak. 

Ön siparişin kargo gönderim sınırları içerisinde 20 ülke bulunuyor ve Türkiye bunlardan birisi değil. Ancak Oculus, ön sipariş veren kullanıcıların hiçbirinden şu anda ücret talep etmedi. Hatta iptal etme opsiyonunu da saklayarak ürünler kargolanana kadar tahsilat yapılmayacak.

Windows cihazlarda çalışacak olan Oculus Rift’in sistem gereksinimleri ise;

Ekran Kartı: NVIDIA GTX 970 / AMD R9 290 dengi veya üstü
İşlemci: Intel i5-4590 dengi veya üstü
Bellek: 8GB+ RAM
Çıkış: HDMI 1.3 video çıkışı
Giriş: 3x USB 3.0 portu ve 1x USB 2.0 port
İşletim Sistemi: Windows 7 SP1 64 bit veya üstü

Görsel; Oculus