Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nori Okawa’nın Dinamik Karakterleri

Nori Okawa’nın Dinamik Karakterleri

İllüstratör Nori Okawa, kendine özgü geometrik bir üslupla dinamik karakterler yaratıyor.

Stiline bağlı kalmayı tercih eden Okawa, işlerini görür görmez tanıyabileceğiniz çizerlerden. Daireler, elipsler ve çizgilerle hareketi son derece kendine has bir şekilde anlatıyor. Tokyo merkezli illüstratörün ilham kaynakları oldukça çeşitli. Edo dönemi Japon sanatı, öbür dünyanın güzellikleri ve köpeğiyle daha fazla oyun oynama planları gibi ilginç kaynaklara sahip.

Nori Okawa‘nın illüstrasyonlarında, karakterlerin ve hareketin eklemlenmesi, çizgilerin ve şekillerin en minimal kullanımına indirgenmiş. Vücutlar, eller, ayaklar ve başlar basit kürelerle ve ovallerle temsil ediliyor. Figürler, uzun kollarıyla ve bacaklarıyla dans ediyor, uçuyor ve zıplıyor. Figürler ne kadar minimalist olursa olsun ifadeden yoksun değiller. Onların sadeliği, canlı renk ve doku kullanımıyla tezat oluşturuyor bir bakıma.

Neşeli bir “ölümden sonra yaşam” anlayışı

Bu görsel tarz Nori’nin karakterlerine benzersiz ve modern bir his veriyor. Ancak dikkatli bakanlar, kompozisyonlardaki ve detaylardaki 17., 18. ve 19. yüzyıl etkilerini görebilir. Sanatçı, “Ukiyo-e, Edo döneminde sade vatandaş için bir eğlence biçimiydi” diyor. Bu hızlı ekonomik büyüme döneminde, sosyal hiyerarşinin en alt seviyesindekiler için bile önem taşıyan bir sanat ve eğlence kültürü vardı. Bu yaşam tarzını tanımlamak için “Ukiyo” (“yüzen dünya”) kelimesi kullanılıyordu.

Apple Pencil’ın tutkunu olan sanatçı, illüstrasyonlarını Procreate üzerinde çiziyor. Çizimlerine yakından baktığınızda, geleneksel ahşap baskılarda sıklıkla bulunan tekrarlı desenleri, dokuları ve formları görebilirsiniz. Nori, “sıradan insanlar” için yapıldığı için ukiyo-e sanatına hayran. Kendi işlerinde de benzer bir çizgi ve yaklaşım izlemeyi hedefliyor.

İlüstrasyonlarında farkedebileceğiniz başka bir şey de genellikle melek veya tanrı benzeri figürler içermeleri. Bunun nedeni, Nori’nin “yaşayan ve ölü arasındaki sınırı” aşan işler yaratmaya duyduğu ilgi. İllüstratör bunu “neşeli bir ölümden sonraki yaşam” keşfi olarak tanımlıyor.

Nori Okawa‘nın işlerini beğendiyseniz, John Battalgazi’nin geometrik illüstrasyonlarına da göz atmak isteyebilirsiniz.

Görsel: Instagram