Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kot Pantolonlardaki Küçük Cepleri Kullanmak İçin Bir Neden

Kot Pantolonlardaki Küçük Cepleri Kullanmak İçin Bir Neden

Kot pantolonlardaki minik ceplerin işlevini yeniden tanımlayan Mini Pockets kampanyasındaki tasarımlar, cepte her zaman bir Aspirin bulundurmanın önemini hatırlatıyor.

Kot pantolonlarda yer alan minik cebi hepimiz fark etsek de pek çoğumuz bu cebi aktif olarak kullanmıyoruz. Kullananlar da bozuk para, çakmak, anahtar, sakız gibi muhtelif ufak parçaları koymak için değerlendiriyor. Eski dönemlerde saat cebi olarak da kullanılan bu bölüm süreç içerisinde bu işlevini yitirdiği için insanlar da kendilerinde alternatif kullanımlar geliştirdi ancak kullanıcılar için çoğu zaman göze hoş gelen bir tasarım detayından fazlası değil.

Mini ceplere özel tasarımlar

Bayer, Brezilya’nın önde gelen moda markalarının da desteklediği kampanya ile cepte her zaman bir Aspirin bulundurmanın önemini hatırlatmak için bu minik cepleri kullanıyor. Şirket, AlmapBBDO tarafından yaratılan Mini Pockets kampanyasıyla 1800’lü yılların sonlarına doğru cep saatleri için tasarlanan ancak cep saatlerini saklama işlevini yitirdikten sonra adeta amaçsız kalan bu minik ceplerin işlevlerini yeniden tanımlıyor. Markanın bu noktadaki amacı Aspirin’in günlük hayatta kullanılabilirliğine vurgu yapmak.

aspirin

Desenler, AlmapBBDO tasarım departmanının yaratımlarını içeriyor. Toplamda 8 farklı minik kalıp cep tasarımı hazırlanıyor. Tasarımların temelinde Aspirin’in yuvarlak beyazı yer alıyor. Mini cepli pantolonları 40’tan fazla influencer’a gönderen ajans bazılarından da kendi özel küçük ceplerini yaratmasını istiyor. Bu sayede influencer’ları da takip eden kullanıcıları minik cepler tasarlama konusunda teşvik etmiş oluyor.

Kendin Yap (DIY) modeliyle birlikte bir akım başlatan AlmapBBDO, Mini Pockets tasarımlarını açık hava kampanyaları, Vogue ve GQ Brezilya’nın kapaklarıyla destekliyor.

Bayer, tüketicilere her zaman Aspirin bulundurmanın önemini hatırlatıyor

Aspirin, ağrı kesici ve ateş düşürücü etkisinin yanı sıra özellikle ileri yaştaki bireylerin düşük dozlarda kanı sulandırmak için aldığı bir ilaç. Hedef kitlesini değiştirmek, yaşı ilerlemiş insanların yanı sıra genç kitleyle de bağlantı kurmak isteyen Bayer, gündelik hayatın koşuşturması neticesinde artık her yaştan kişinin sorunu olabilecek baş ağrısı konusuna eğilerek Aspirin’in her an lazım olabileceğini hatırlatıyor.

Brezilya’da yapılan bir araştırmaya göre baş ağrısı en çok şikayet edilen sancılar arasında. Gündelik hayatın hızlandığı, ekran sürelerinin arttığı, çalışma temposunun hiç durmadığı günümüzde baş ağrısı gündelik bir soruna dönüşüyor.

Kampanyanın yaratım sürecinde Brezilya yasalarını çiğnemeden moda ile tıp dünyasını bir potada eritmek en kritik noktalardan biri oluyor. Bu nedenle kotlar satışa sunulmuyor, influencer’lara da ücretsiz olarak dağıtılıyor. Bu mini ceplere yeni işlevler kazandıran Bayer, kağıt etiketlerle kot pantolonlardaki minik cebin yeni işlevinden bahsediyor. Mini Pockets Brezilya’nın önde gelen üç moda markası (Amapô, Lilly Sarti, Oriba) tarafından da destekleniyor.

Künye

Müşteri: Bayer
Ajans: AlmapBBDO
CCO: Luiz Sanches, Pernil
Yaratıcı Yönetmen: Pedro Corbett
Yaratıcılar: Gabriel Carletti, Hélio Maffia, Luz Arroyo
Tasarım: Marcus Sulzbacher, Antonio Belchior Neto, Paulo Lima Altieri, Dieter Trupel
Grafik Prodüksiyon: José Roberto Bezerra, Marcos de Souza
Metin Yazarı: Chris Mello, Yara Tieppo, Geraldo Gonçalves
Ajans: EnergyBBDO
CCO: Pedro Perez, Josh Gross
Yaratıcı Yönetmen: Allison Hayes
Planlama: Larry Gies, Doug Malcolm

Görsel: AlmapBBDO, YouTube, MusebyClio