Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike Football – My Time is Now

Nike Football – My Time is Now

Nike özellikle futbol konusunda iddialı reklam filmleriyle yıllardır rakibi Adidas'ın bir adım önünde olma konusunda büyük gayret gösteriyor. Örneğin 2010'da Dünya Kupası sırasında kupanın sponsorlarından Adidas'ı gölgede bırakan "Write the future" kampanyası ya da 2008'de Guy Ritchie ile gerçekleştirdikleri "Take it to the next level" işlerini reklama ilgi duymayanlar da gülümseyerek hatırlayacaklardır.

2012 Avrupa Şampiyonası (Euro 2012) öncesinde de My Time is Now adlı çok mecralı kampanyanın yayını başladı. Wieden + Kennedy London'ın yaptığı film yine oldukça uzun.

https://www.youtube.com/watch?v=QMv8g8CO4cQ

Ben futbolla çok fazla ilgilenmiyorum ama haberin başında bahsettiğim iki reklam filmini de izlemeye doyamamıştım. Hem mesajlarını iletmeleri, hem de futbolla ilgili yarattıkları heyecan bakımından çok ileri seviyede filmlerdi bunlar. Bu yılki filmde ne yazık ki aynı duyguları alamadım. Harika bir prodüksiyon ve yine büyük bir film var fakat bu defa filmin oyuna katılma ile ilgili ne demek istediğini ben çok net anladığımı sanmıyorum. Belki futbolu çok yakından takip eden hedef kitle için daha odaklı bir çalışma olduğundandır, belki de Nike bu defa evrensel bir iş çıkartamamıştır, bilemiyorum.

Kampanyanın başlangıcıyla Türkiye'yi de kapsayan bir Twitter promoted trend kullanımı hayata geçti. #makeitcount etiketiyle kitleler sohbete davet ediliyorlar.

Filmdeki gizli ipuçlarını takip ederek Nike'nin yarattığı oyun katmanına da dahil olabilirsiniz. Bunun için youtube.com/nikefootball adresinde etkileşimli video ile uğraşabilirsiniz.

Reklam filmindeki şarkı: Chicken – Eighties Matchbox B-line Disaster