Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike’den İnsan Vücudunun Haritasını Çıkaran Koleksiyon

Nike’den İnsan Vücudunun Haritasını Çıkaran Koleksiyon

Nike'ın Japon sanatçıyla işbirliği halinde ortaya çıkardığı koleksiyon insan vücudunun ısı haritasına göre tasarlanmış.

Nike, Japon bağımsız sanatçı Yuko Kanatani ile işbirliği yaparak ortaya çıkardığı projesi Tight of the Moment ile atletik performansla artistik felsefeyi bir araya getiriyor. Birlikte yarattıkları kapsül koleksiyondaki parçalar, hareket halindeki vücudun ısınan ve serinleyen noktalarını dikkate alarak yaratılmış desenler ön plana çıkarılarak tasarlanmış.
Sanatçının eserlerine yansıttığı enerji ve pozitif ruh hali giysilere uyarlandığında ortaya NTM Magical Kaleidoscope isimli parçalar çıkmış. Rengarenkler ve parçaların üzerindeki desenler vücuttaki kaslara göre tasarlanmış, kasları daha belirgin gösteriyor.
Nike Spor Araştırma Labaratuarı sanatçıyla insan vücudunun haritasını paylaşmış bu proje için, bu haritada insan vücudundaki kasların hareket halindeki durumunun datalarını içeriyor. Atletlerin vücutlarının anahtar bölgelerine göre çizimlerindeki desenleri 3 boyutlu olarak yeniden tasarlayan sanatçının işleriyle bu koleksiyonu ile insanların hareket ederken bu giysilerden aldığı enerjiyle daha iyi hisetmesi amaçlanıyor.