Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike: 86 Yaşında Bir Rahibe Olmak Spora Engel Değil

Nike: 86 Yaşında Bir Rahibe Olmak Spora Engel Değil

Nike, yaşın yalnızca rakamdan ibaret olduğunu ve spor yapmaya engel olmayacağını 86 yaşındaki rahibe triatlet Madonna Buder'ın başarı dolu hikayesiyle işliyor.

Rio 2016 için hazırladığı “Unlimited” başlıklı reklam kampanyası kapsamında Amerika Erkek Olimpiyat Takımı’nda yarışan ilk trans atlet Chris Mosier’e yer vererek dikkat çeken Nike, bu seriye “Unlimited Youth” (Sınırsız Gençlik) ile devam ediyor. Unlimited Youth’da 86 yaşındaki rahibe Madonna Buder yer alıyor. W+K Portland’la birlikte hazırlanan reklam filminde ilerleyen yaşına rağmen hâlâ aktif olarak spor yapan triatlet Buder’ı koşu, bisiklete binme, yüzme gibi yorucu antrenmanlar yaparken görüyoruz.

Buder, yaşın yalnızca bir yanılsama, bir illüzyondan ibaret olduğunu hatırlatıyor ve ilkine 1985’te katıldığı triatlon yarışı Ironman’e (Demiradam) bu yıl 46. kez katılıyor. Bu yarışa ilk kez 85 yılında 65 yaşındayken katılan Buder, geçen 10 yılın ardından Ironman’de yarışan en yaşlı kadın unvanına sahip oldu. Kampanyanın vermek istediği mesaja fazlasıyla örtüşen Buder, atletlerin ve spora gönül verenlerin en iyi versiyonlarını ortaya çıkarmak için yaş engeline takılmamaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=SEf7MoQYgzE


Görsel: YouTube