Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
New Horizons of Creativity: Stepping out of Advertising [Kristal Elma 2014]

New Horizons of Creativity: Stepping out of Advertising [Kristal Elma 2014]

Teknolojisiz yaratıcılık olmuyor tabii.

Sürreal reklamların döndüğü Japonya’dan bir misafirimiz vardı bugün: Dentsu’nun Yönetici Kreatif Direktörü Keiichi Higuchi.

“Dünyadaki tüm işler 3 şeyden oluşur: strateji, idea, execution.” diyor taa Japonya’dan gelen Keiichi Higuchi. Birkaç video izliyoruz birlikte:

https://www.youtube.com/watch?v=_0ZTPCoQ4jI

Bakış açın varsa veriyi nasıl kullanacağını bilirsin.
“Veriyi düzgün kullanırsan, gerçekliği değiştirirsin.” diye açıklıyor bir üstteki videoyu. “2011’de gerçekleşen depremden sonra, lifeline’ın ne olduğunu anladık. İnsanlar doğru bilgi almak için zorluk çekmedi.”

Nasıl büyük bir değişim yapılır?

Teknoloji ve dijital dünyanın gelişmesiyle birlikte farkı meslekler, farklı ünvanlar ortaya çıktı. Çeşitlilik deyince eskinin tanımının üzerinden geçmeli.

Çeşitlilik denince uzaklık ve mesafe varsa işin içinde imkan da var demektir. Farklı fikirler biraraya gelir. Tanımların, ünvanların altında sıkışmayın. Farklı insanlar tanıyın, değişik müzikler dinleyin, başka filmler seyredin.

Understanding:
Bir konunun derinlemesine inin. Bir konuyu ne kadar deşersen o kadar sağlam fikir çıkarırsınız. Mutlaka şu soruları sorun:

  • İnsanlar neye ihtiyaç duyuyor?
  • İnsanlar neden ihtiyaç duyuyor?
  • Hangi özelliği dikkate aldılar?
  • En çok nesini sevdiler?

Discovering:
Gerçek rekabet görünebilen bir şey değildir. Rakibinizi yakalamak istiyorsanız ellerindeki ürün ya da hizmetin boyutunu anlayın. Unutmayın, keşfedilecek hikayeler yaratmanız gerek. İnsanlar iş modelinizi değil, hikayenizi dinlemek isterler ve paylaşabilecekleri hikayeler ararlar.

Actualizing:
İnsanlara mutlaka sürprizler yapın. Bu dünyada olabileceklerle iligili onları şaşırtmalısınız. En teklikeli yakşalım yüzeysel bakıp sorunu anlamamak.