Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Netflix Yıldızları Dizilerden Sonra İnfluencer’a Dönüşüyor

Netflix Yıldızları Dizilerden Sonra İnfluencer’a Dönüşüyor

Stranger Things, 13 Reasons Why ve La casa de papel gibi Netflix yapımlarının yıldız oyuncuları dizilerin yayınlanmasıyla birlikte milyonlarca takipçiye kavuştu.

Netflix günümüzün en büyük medya şirketlerinden birisi. Platformu, bir zamanlar DVD kiralama servisi olarak doğmuş ve Blockbuster’ı bitirmişti. Günümüzde ise orijinal yapımlarını hayata geçirmesiyle birlikte dünya çapında devasa bir işlem hacmine kavuştu. Öyle ki Netflix, dünyadaki internet trafiğinin %15’ini tek başına kaplıyor. Şirketin kendi prodüksiyonu yapımlar da büyük bir popülerliğe sahip. Artık eskisi gibi karasal televizyon kanallarının dizileri popülerliğini kaybederken Netflix, Hulu, Amazon gibi platformların yapımları daha fazla ilgi görmeye başladı.

Netflix’in yıldızları sosyal medyada da çok popüler

Stranger Things‘in yarattığı etkiyi hatırlat mısınız? Stranger Things çocukları diye ünlenen oyuncular süperstar gibi gece şovlarından reklam kampanyalarına kadar pek çok formatta yer aldı. Adeta 2000’lerin başındaki N’SYNC, Backstreet Boys gibi birer boyband’e dönüştüler. Dizinin yarattığı bu etki de Netflix için önemli bir sinyal. 13 Reasons Why, La casa del papel, To All the Boys I’ve Loved Before, The Kissing Booth gibi yapımlar da bu heyecan ve ilgi konvoyunu yakalayan yapımlar. Hatta bu popülerliği açmak için bir veri daha paylaşılıyor; Variety’nin haberine göre geçtiğimiz aylarda dünya çapında 80 milyondan fazla abone, yaz aşkı tadındaki romantik komedi yapımlarını izlemiş. To All the Boys I’ve Loved BeforeSet It UpThe Kissing BoothLike FatherSierra Burgess Is a Loser gibi isimlerin başı çektiği listenin popülerliği gittikçe katlanıyor.

View this post on Instagram

Hawkins Very Own

A post shared by champagnepapi (@champagnepapi) on

Habere ek olarak yayınlanan infografik ise Netflix yapımlarındaki oyuncuların dizilerin yayınından sonra kazandığı Instagram takipçilerini inceliyor. Millie Bobby Brown, namıdiğer Eleven, şu anda bir Instagram yıldızı; 13 Reasons Why’dan Katherine Langford ve To All the Boys I’ve Loved Before’dan Noah Centineo da yine yakın takipçi sayılarıyla dikkat çekiyorlar. Netflix’in A/B testleri, kullanıcı deneyimi çalışmaları ve dizileri ile hayatımızda ciddi yere sahip. Fakat bunun yanı sıra yarattığı dijital personalarla da başka noktalarda bizi etkilemeye devam ediyor.

View this post on Instagram

That’s non of my business – @bryant

A post shared by Noah Centineo (@ncentineo) on

View this post on Instagram

Rebel Rebel ⚡️ @jimmykimmellive

A post shared by KATHERINE LANGFORD (@katherinelangford) on

Görsel: Variety, milliebobbybrownkatherinelangford
Manşet görseli düzenlenmiştir.