Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Müzelerin Tozlu Duvarlarından Sokaklara Kaçan Sanat Eserleri

​Müzelerin Tozlu Duvarlarından Sokaklara Kaçan Sanat Eserleri

Julien de Casabianca, az bilinen klasik sanat eserlerini müzelerden sokaklara taşıyor.

Sokakta yürürken hiç beklemediğiniz bir yerde, bir binanın duvarında klasik bir sanat eseri görseniz ilginç olmaz mıydı?

Fransız sanatçı ve film yapımcısı Julien de Casabianca, pek bilmediğimiz, görmediğimiz klasik eserlerin birebir baskılarını, dünyanın farklı yerlerindeki sokaklara, boş duvarlara uyguluyor ve hakettikleri ilgiyi görmelerini umuyor.

Casabianca, geçen sene Louvre Müzesi’nde gezerken kıyıda köşede kalmış bir kadın tablosu görüyor ve kadının sıkıldığını düşünüyor. Bir prens edasıyla kadını oradan kurtarıp, ikinci bir hayat hediye etmek istiyor. O zamandan beri de az bilinen eserlerin fotoğraflarının baskılarını alıp, sokaklardaki duvarların üzerine uyguluyor.

Outings isimli proje sayesinde hem yoldan gelip geçenler belki hayatlarında adını bile duymadıkları klasik eserlerle karşılaşıyor hem de bakımsız duvarlar, sokak sanatının etkileyici ve alışılmadık bir yorumuyla tanışıyor.

Projenin örnekleri Paris, Londra, Barselona, Şikago, Roma, İslamabad, Pakistan ve hatta Tazmanya’da bulunuyor. Keşke Türkiye’de de birkaç tane olsa. Mesela köşeyi dönünce karşımıza aniden Kaplumbağa Terbiyecisi çıkıverse! Güzel olmaz mıydı?

Görsel; Facebook