Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mio’nun Yeni Akıllı Bilekliği Adım Sayacı Özelliğini Tarihe Karıştırıyor

Mio’nun Yeni Akıllı Bilekliği Adım Sayacı Özelliğini Tarihe Karıştırıyor

Mio, giyilebilir teknolojilerin olmazsa olmazı haline gelen adım sayacı yerine kişiselleştirilmiş veriyi analiz veren bir metrik geliştirdi.

Giyilebilir teknolojilerin erken döneminde pazara giren ve bu trendin evrimine birinci elden tanık olan Mio, günümüzde standart hale gelen adım sayaç özelliğini radikal bir kararla kullanmayacağını CES 2016’da açıkladı. “Günde 10.000 adım atın” gibi basmakalıp bir algı yerine geliştirdikleri Personal Activity Intelligence (PAI, kişisel aktivite bilgisi) skoruyla ölçümleyecekler.

Nike’nin geliştirdiği akıllı bileklik Fuelband, adım ölçmek yerine Fuel ismini verdiği bir metrik kullanıyordu. Buna benzer bir yapıyla Mio, PAI skorunu kurgulayarak kişinin yaş, cinsiyet, yürüyüş, dinlenirkenki tansiyonu ve azami tansiyonu gibi farklı değişkenleri birleştirerek analiz ediyor. 

PAI’in analiz yeteneği ve kullandığı veritabanı ise Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin 1984 ve 2008 yılları arasında yaptığı HUNT isimli araştırmanın sonuçlarını temel alıyor. CES 2016’da açıklanan PAI skoru, Mio’nun yeni geliştirdiği giyilebilir ürünü Slice ile birlikte hayatımıza girecek. Slice, bu yıl sonu piyasaya çıkacak ve 99 dolar fiyat etiketine sahip olacak.

Görsel; Mio