Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minyatür Pop-up Evrenler

Minyatür Pop-up Evrenler

Florence Sweryda, minyatür pop-up çalışmalarındaki detaylı işçiliğiyle izleyenleri hayran bırakıyor.

Birleşik Krallık’ta çalışmalarını sürdüren Florence Sweryda, doğadan ve İngiltere’nin Sussex kentindeki evinden ilham alarak küçük nesne ve illüstrasyon serileri yaratıyor. Florence kendisiyle gerçekleştirilen bir röportajda, üretim süreci hakkında şu açıklamaları yapmış: “Her zaman en iyi fikirlerin kişisel bir projede ortaya çıktığını düşünürüm. Başkası için veya kendim için bir şeyler yapmak… İşte o zaman hayal gücüm özgürce hareket edebilir ve bir şekilde projeye herhangi bir kural empoze etmem.”

Sanatçı, yaşamı boyunca hiçbir zaman tek bir üretim alanına bağlı kalmamış. Yaratıcılığı işine yarayacak şekilde kullanmaya, sevdiği şeylerden küçük koleksiyonlar yaratmaya odaklanmış. Fikirlerinin çoğu ailesi ve arkadaşları için yaptığı hediyelere dayanıyor. Yakınlarının beğeneceklerini düşündüğü şeyleri yaratmaktan keyif alıyor. Bu bir yorgan, şamdan, baskı çalışması veya nakış olabiliyor.  Sanatçı kendi biyografisini anlatırken şunları söylemiş: “Doğu Sussex’te yaşıyorum ve etrafım yaratıcı insanlarla, denizle ve South Downs’la çevrili olduğu için çok şanslıyım. Yanımda çay ve kek getirmeyi unutmamışsam bunları tüketmek yürüyüşte en mutlu anım oluyor.”

1800’lerden kalma akıllıca bir pazarlama tekniği: Tunnel book

Sanatçı özellikle son dönemde yaptığı minyatür pop-up işleriyle büyük beğeni topluyor. Aşağıdaki eser bir “Tunnel book” (tünel kitap). Bu çalışmayı, şu açıklama eşiliğinde paylaşmış: “Tünel kitapları ya da Peepshow kitapları ilk olarak 1800’lerde yapılmış, önemli bir olayı ya da mühendislik başarısını anmak için çoğunlukla hediyelik olarak satılmış- çok akıllı bir pazarlama tekniği.”

Florence Sweryda’nın çevrim içi mağazasına buradan göz atabilir, Instagram’ı üzerinden yeni işlerini takip edbeilirsiniz.

Görsel: Florence Sweryda