Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fikirlerin Gözden Kaçmasını Engelleyen Kitap Ayracı

Fikirlerin Gözden Kaçmasını Engelleyen Kitap Ayracı

Sezay Karagöz’ün Tidy Stickers markasıyla sunduğu kitap ayraçlarının arkasında yer alan küçük çıkartmalar kitaplardaki önemli yerlerin kolayca bulunmasına yardımcı oluyor.

Her kitapta yüzlerce fikirle karşılaşılabilir ama kimi zaman onları hatırlamak için işaretlemeye gerek duyulmaz. Kitap okunan her an etrafta bir kalem olmayabilir. Dolayısıyla işaret konulmak istenilse bile o sırada kalem olmadığı için ya o sayfa es geçilir veyahut sayfa üstten ufak bir şekilde kıvrılır. Ancak bu durum çok fazla not edilmesi gereken kitaplar için farklı sorunlar ortaya çıkarabilir. Kitap bittiğinde ise o güzel söz veya önemli bir kelime dikkat çekici bir iz bırakılmadığı için çoktan unutulmuş olur.

Kitap ayraçlarının arkasındaki minik çıkartmaları hatırlatıcı olarak kullanmak

Tidy Stickers markası ile çalışma masalarındaki eşyaları organize ederek dağınıklığı önleyen bir çıkarma seti tasarlayan Sezay Karagöz bu sefer kitaplar için bir fikirle geliyor. Kitapların arasındaki fikirleri yakalamak ve onları kalıcı hale getirmek için kitap ayraçlarına küçük dokunuşlar yapıyor.

Kitap okurken her zaman çevrede kalem bulunmayabilir. Her ne kadar kitapla birlikte not tutulmak istenilse bile kalemi taşımak külfetli gelebilir. Ancak kitap ayraçları için durum böyle değil. Kitap ayracını taşımak kolaydır. Bu fikirden yola çıkan Sezay Karagöz ayraçları sadece bir ayraç olmaktan çıkartıyor. Kitap ayracı arkasına fikirleri unutmamak için küçük işaretler koyabileceğiniz minik çıkartmalar ekliyor. Bu fikrin patentini alan Karagöz her kitap ayracı arkasına renkli ve eğlenceli 80 küçük çıkartma yerleştiriyor. Kitap bitiminde hatırlanmak isteyen noktalara emojiler, minik yaratıklar, yıldızlar, numaralar yapıştırılabiliyor.

Tidy Stickers hem fikir hem de logo, ambalaj ve ürün tasarımı olarak tamamen Sezay Karagöz’ün emeğiyle hayata geçen bir proje. Karagöz, Marmara Üniversitesi Matbaa Öğretmenliği mezunu. Kariyerine 2013’te bir serigrafi kalıbı üretim atölyesinde grafik tasarımcı olarak başlamış. Karagöz, 2016’dan bu yana Londra’da yaşıyor.

Görsel: Sezay Karagöz