Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çanta İşlevi Gören Ceket

Çanta İşlevi Gören Ceket

Dizüstü bilgisayar dahil tüm kişisel eşyaları çanta gibi taşıyabilen “Rakku” isimli ceket, gizli gözleriyle kullanıcının yaşamını kolaylaştırıyor.

Rakku, sürekli koşturmaca içinde çalışanların yaşamına pratik bir dokunuş sağlamak için yaratılmış. Japonca’da “rakku” sözcüğü “rahatlık” anlamına geliyor. Ceket, “Özgürce, kolay ve eğlenerek çalış” sloganıyla tanıtılıyor. Cinsiyetsiz bir giysi olarak tasarlanan Rakku, siyah ve bej olmak üzere iki renkte ve üç farklı boyutta sunulmuş. Tasarım çok sade ve günlük ofis kıyafetlerine kolayca uyum sağlayabiliyor. Sırt kısmında 13 inçlik bir PC ve A4 boyutlu dosyalar taşınabiliyor. İç sağ ve sol cepler; 11 inçlik bir tabletin, kabloların ve adaptörün rahatça taşınabileceği şekilde tasarlanmış.

Her şeyi, her açıdan, birdenbire değiştirmek yerine küçük değişimler için Rakku

Sıradan çantalara alternatif bulmayı amaçlayan tasarımcı ekip, “ceket çanta” konseptini; her şeyi, her açıdan, birdenbire değiştirmenin zor olacağı anlayışıyla ortaya atmış.  Bu anlayışa göre zaman zaman küçük değişiklikler yapmak uzun vadede daha sürdürülebilir. Çantanın depolama alanı, normal bir ofis çantasından daha az değil. Yük vücudun farklı yönlerine dağıtılmış oluyor ve elde taşınmadığı için kullanıcı eller serbest şekilde işe gidip gelebiliyor. Ekip bu tür değişimleri yaratmaya yeni yaşam tarzı ürünleri tasarlayarak devam edeceğini açıklamış.

Diğer yaratıcı çanta haberlerimize buradan göz atabilirsiniz.

 

Görsel: Rakku