Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
MIITO: Suyu Bardakta Isıtan Kettle

MIITO: Suyu Bardakta Isıtan Kettle

Fazladan kaynatılan suya ve harcanan elektriğe ithafen sürdürülebilir su ısıtıcı.

Tüm dünya çay içmeyi seviyor. Farklı kültürlerle farklı demleme yöntemleri geliştirseler de ortak paydada hepimiz çay içmeyi seviyoruz. Çayı sevmesek kahveyi seviyoruz. Tüm dünya olarak ortak ihtiyaçlarımızdan birisi böylece sıcak su oluyor. Sıcak suyu onlarca farklı alanda kullanabiliyorken su ısıtıcılarda kaynattığımız su genellikle ihtiyacımızdan fazla oluyor.

MIITO ekibinin yaptığı araştırmaya göre fazla ısıtılan su için harcanan enerji, İngiltere’deki tüm sokak lambalarının bir gecelik enerji ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede. Boşa harcanan bu enerjiyi geri kazandırmak için MIITO’yu geliştiriyor.

İçeceğimiz bardağa soğuk suyu koyup MIITO’nun üzerine koyuyoruz, çubuğunu bardağın içine koyup düzeneği tamamladıktan sonra normal su ısıtıcılardan çok daha kısa sürede suyu ısıtıyor. Fokur fokur kaynatmadan, fazlalık suyu buhar edip uçurmadan sıcak suyumuzu hazırlıyor. Daha büyük ölçeklerdeki kullanımlar için büyük hacimli bardak, çaydanlık ile birlikte kullanılabilen MIITO, daha az enerjiyle daha rahat kullanım sunuyor.

Kickstarter üzerinden fonlanan ürün, kampanya süresinin başında olmasına rağmen hedeflenen miktarın üzerine çıkarak başarıya ulaştı.

https://www.kickstarter.com/projects/747044530/miito-the-sustainable-alternative-to-the-electric/
Görsel; MIITO