Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mercedes-Benz Evinde Kimler Var?

Mercedes-Benz Evinde Kimler Var?

Mercedes-Benz, merchandise ürünlerini görücüye çıkardığı yeni kampanyasında markanın ruhunu ve vaat ettiği yaşam tarzını ilginç bir aile ve onun üyeleri üzerinden hikayeleştiriyor.

İsmi Alman otomotiv sanayisi ile özdeşmiş Mercedes-Benz, markanın yalnızca bir otomobil üreticisi değil aynı zamanda bir yaşam tarzı tasarımcısı olduğunu vurgulayan The House Of Mercedes-Benz işiyle bu iddiasını sıra dışı bir ailenin birbirinden farklı üyeleri üzerinden görselleştiriyor.

Ailedeki Her Karakterin Başka Bir Rolü Var

Örneğin ailedeki, yaşı itibariyle muhtemelen Z kuşağı üyesi olan kız torun, giydikleri; tavrı ve kullandığı teknolojik Mercedes-Benz Collection isimli merch ürünleri ile markanın gençlerle olan temasını temsil ediyor. Öte yandan The Matriarch (Ana Kraliçe) isimli büyükanne karakteri ise Mercedes-Benz’in köklü geçmişini, disiplinli yapısını ve sarsılmayan asaletini resmediyor.

Yine Y kuşağı olduğunu tahmin ettiğimiz The Grandson (Erkek torun) Mercedes-Benz’in şehirlilik, stil ve trendlerle olan kopmaz bağına gönderme yaparken, baba karakteri ise daha çok iş, seyahat ve özgürlük temaları üzerinde duruyor. Ancak kampanyada ve ona ait filmde gördüğümüz tüm karakterler birbirinden epey farklı olsa da birleştikleri tema kesinlikle sıradışılık ve izleyiciye verdikleri kendine has olma hissi.

Wes Anderson filmlerini andıran bir görüntü yönetmenliği ile çekilen bu The House of Mercedes-Benz’te, ünlü markaya ait kulaklık, e-scooter gibi teknolojik ürünlerden tutun da, ürün ailesine dahil şemsiye, kahve termosu, seyahat valizi ve dolma kalem gibi birçok klasik merchandise ürününe daha yakından bakma şansımız oluyor.

Görsel: Mercedes-Benz