Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s Tuğçe için Yasta

McDonald’s Tuğçe için Yasta

Almanya’da iki genç kızı tacizden korumaya çalışırken aldığı darbeler sonucu yaşamını yitiren Tuğçe, tüm ülkenin erdemlerini sorgulamasına neden oldu.

15 Kasım Cumartesi günü, Almanya’nın Offenbach kentindeki McDonald’s restoranının otoparkında taciz edilen iki genç kızı korumak için aralarına giren Tuğçe Albayrak, olaydan ağır yaralanarak ayrılmıştı. Yaşam mücadelesine 28 Kasım’a kadar devam etti fakat kazanan olamadı.

Sosyal deneylere dahi konu olan kadına karşı uygulanan şiddete karşı mesai saatlerinde olmasına rağmen bir tavır sergileyen Tuğçe’nin ahlaki cesareti ve değer yargıları herkes tarafından takdir edildi. Tüm Almanya’nın saygısını kazanan Tuğçe; çok uluslu ülke yapılarında ortaya çıkan azınlık, çoğunluk ve öteki gibi kavramların sadece yaratılan ideolojik kavramlar olduğunu ve insan olmanın herhangi bir etnik kökenden daha büyük bir erdem olduğunu Almanya halkına gösterdi.

Çalıştığı restoran olan McDonald’s da Tuğçe için Bild gazetesinde tam sayfa ilan yayınladı. Yaşadıkları üzüntüyü paylaşarak “Tuğçe için Yastayız” mesajı verdi.

 

Görsel; Mediaa